Duna-parti szabadstrandok

szerző Ada 2 7840

Hogy a Dunakanyar mennyire remek hely, azt nem kell nagyon ecsetelni: ez a Duna magyarországi szakaszának egyik legszebb, ha nem a legszebb része. A folyóparti szabadstrandok igazi vonzerejét pedig a természetes vizek és a vadregényes környezet kombója adja. A Duna-parti strandok között bőven találhatunk kedvünkre valót, van homokos, kavicsos, sőt akár még füves partszakasz is.

Szabadstrand Kisoroszinál, a Szigetspiccnél, a Szentendrei-sziget északi végénél – Fotó: Mohai Balázs /MTI

Szabadstrand Kisoroszinál, a Szigetspiccnél. Itt minden megvan, amit egy folyóparti láblógatástól elvárhat az ember: víz, hegyek, hatalmas fák, gyönyörű dunakanyari panoráma, sőt, nyáron a kempingben még sátorozhatunk is a fák alatt. Közel 600 méteren terül el a szép, kavicsos strand.


Nagymaros – Fotó: Mohai Balázs /MTI

Nagymarosi szabadstrand. 200 méteres, kavicsos-homokos partszakasz, kevés árnyékos hellyel, tehát érdemes kalappal, napernyővel készülni a strandolásra.


Dunabogdány – Fotó: Mohai Balázs /MTI

A Szentendréhez közeli dunabogdányi strandot a homokos partszakasz és a lassan mélyülő víz teszi igazán vonzóvá, főleg a kisgyermekes családok számára. Vannak árnyékos területek, de ezekért a helyekért hétvégenként – a zsúfoltság miatt – meg kell küzdeni a többi strandolóval.


Pilismarót – Fotó: Mohai Balázs /MTI

Ez a hangulatos, kavicsos pilismaróti partszakasz, számos fával csak arra vár, hogy belakjuk színes törölközőkkel, napernyőkkel és strandmatracokkal. A szemben lévő Zebegény pedig parádés látványt nyújt, ezért érdemes evezni egyet a part mentén, hogy jobban megismerjük a környéket.


Göd – Fotó: Mohai Balázs /MTI

Szép, rendezett, tiszta, kavicsos parttal várja a fürdőzőket a gödi szabadstrand. Fokozatosan mélyülő vize a gyerekek kedvencévé avathatja, ezen kívül van mosdó, zuhanyzó, játszótér, de büfé is üzemel itt, és kenubérlésre is van lehetőség.

Forrás: MTI

BANNER_tb
BANNER_tb