A test és a lélek megújulása a Kékes lábánál

szerző Ada 2 5500

A Mátra és környéke mindenképpen az egyik legizgalmasabb pihenő hely, hogyha a belföldi utazási lehetőségek program kínálatáról van szó, hiszen a hegyi túrázás, a túrabiciklizés, a tájsportok, de akár a bobozás, egy séta a függőhídon is izgalmas kikapcsolódás. Azon felül rengeteg kilátó van és a hagyományok, a kultúra is kínál lehetőségeket. Mégis, a megfelelő szálláshelyek azok, amik elengedhetetlenek egy több napos pihenés esetén..

A mátrai természetjárás nagy múltra tekint vissza. Már a múlt század elején 400 km-es turistaút-hálózat vezette a kirándulókat, ami mostanra több, mint 600 km-re növekedett. Magyarország legmagasabb pontját a Kékestetőt és legmagasabban fekvő települését, Mátraszentimrét is itt találjuk. Vadregényes erdőrengeteg, csodálatos panorámájú bércek, romantikus szurdokok, kitűnő hegyi levegő csábítja túrázásra az ide látogatókat. Jól karbantartott turistautak és végtelen nyugalom várja a kirándulókat.
A megfelelő szállás megtalálása pedig nem csak azért lényeges, hogy kitudjuk pihenni magunkat a programok sűrűjében, hanem azért is mert egy igazán jó szállás számos új lehetőséget is megnyit előttünk, így még izgalmasabban tudjuk tölteni az aktív pihenésre szánt időt. Mátraházán például ott a Hotel Residence Ózon****superior, ami egyaránt alkalmas családi nyaralásra, nászútra, de akár konferenciára, csapatépítő programra is. Hiszen teraszos ebédlője, konferencia termei a legfontosabb tárgyalásoknak, előadásoknak is megfelelő színteret biztosítanak a teljes siker érdekében. Ugyanakkor a tökéletes ellazulásra akár családi körben érkezve is alkalmas például a mangó-barack illóolajos masszázs. De térjünk csak vissza a pihenés aktív részéhez.

Forrás: Hotel Residence Ózon****superior

Ha a Hotel Residence Ózon****superior jelenlegi ajánlataiból válogatunk egy kuponnal is gazdagabbak leszünk, ami lehetőséget nyújt az úgynevezett High-tech sportok kipróbálására is. Ezek az országban még kevés helyen fellelhető “sport kütyük”, mint a MonsterRoller, a MountainCart vagy akár a Hill Dog összekötik a legmodernebb technikákat a sportolással egy extrém túra élményt biztosítva. Az aktív pihenésre vágyók ne hagyják ki a Sástó közelében található Oxygen Adrenalin Parkot vagy pattanjanak segway-re és barangolják be a Mátra látogatók elzárt területeit is. A Mátra és környéke pedig nem véletlenül az egyik legkedveltebb túra hely Magyarországon, tehát az élmények a maximumra tolva! A régión belül olyan páratlan szépségű várak fedezhetők fel, mint például a siroki vagy a kisnánai, de a mesebeli Ilona-völgyi vízesés is itt található.
Ezek a vad – ám biztonságos- élmények pedig nem csak egy munkahelyi csapat összekovácsolására alkalmasak, de a  nagyobb gyerekeknek is szórakoztatóak és érdekesek, így nem kell attól tartanunk, hogy a tinédzser korú gyermekünk kötelező családi programnak érezné a nyaralást élvezet helyett. Ezek a programok még arra is alkalmasak, hogy az egyébként telefonból, tabletből fel sem tekintő gyermeket kicsábítsák a szabad levegőre, a napfényre.  Itt fekszik a térség legjelentősebb városa is, Gyöngyös, a Mátra kapuja, hangulatos belvárosával, figyelemreméltó egyházi gyűjteményekkel, a legnagyobb ferences könyvtárral, a gyönyörűen felújított Orczy-kastélyban egy teljes mammut csontvázzal, gyönyörű kerttel, pálmaházzal.

Forrás: Hotel Residence Ózon****superior

Természetesen bármilyen aktív is legyen egy nyaralás, utazás, nem árt ha van egy passzívabb, puhább része, amikor elengedjük a rohanást, a tenni valókat, a pörgést veszünk egy nagy levegőt és feltöltődünk oxigénnel. A friss hegyi levegővel, a  nyugalommal, a békével – a hazatalálással. A Hotel Residence Ózon****superior, több mint három hektáros területen elhelyezkedő, impozáns, festői panorámával rendelkező szálloda. A 700 métert meghaladó tengerszint feletti magasság, az ősfás környezet, a szubalpin jellegű klímának köszönhető kristálytiszta levegő  néhány lélegzetvételt követően érezteti hatását.

Forrás: Hotel Residence Ózon****superior

A Magyar Turizmus Minőségi Díjat szerzett szálloda többször is elnyerte a Tripadvisor oldal Travellers’ Choice díját, mindemellett háromszoros Superbrands díjas, 2015-ben az Év Szállodájának, míg 2016-ban az Év Szállásának választották.

Forrás: Hotel Residence Ózon****superior

A szállodába lépve lélegzetelállító látvány tárul a betérő vendég szeme elé. A recepció előtti aula öt emelet magasságú üvegfalain akadálytalanul áramlik be a napfény, amely megbabonázza az embert. Itt mindent megtalálunk, amit egy négycsillagos szállodától elvárhatunk, legyen szó családi szobáról vagy akár egy minden luxus igényt kielégítő saját  pezsgőfürdővel felszerelt superior lakosztály. Már a reggelik elfogyasztása közben a panorámával alig tudunk majd betelni, de feldobott hangulatban fogyaszthatjuk el ínyenc ételeket felvonultató svédasztalos ebédünket vagy vacsoránkat is.

Forrás: Hotel Residence Ózon****superior

A wellness részleg kényeztető masszázsai, kezelései, szauna világa és kellemes vizű medencéi megfelelő keretet adnak a pihenésnek, de akár ki is tölthetik a teljes nyaralás idejét, hiszen a kényeztetést és a luxust nem lehet megunni legyen szó bármilyen hosszúságú nyaralásról, hiszen a nyári csomagok akár 1-7 éjszakára biztosítanak kedvezményes pihenést a vendégeknek.


Temesi Bertalan /Berci/ zenei rendező, zenekar vezető, session-zenész, basszusgitár instruktor, a Residence Hotel Ózon****superior szállodát választotta pihenése helyszínéül! Videós élménybeszámolóját IDE KATTINTVA nézheted meg!


Meglátják, élményekkel a fejükben, testben és lélekben megújulva indulnak majd haza.

Csúcsra, kalandra, élményekre fel!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb