A mesés Toszkána

szerző Lolli 2 9690

Észak-Olaszország szinte az első vágyaink között szerepel, amikor megjelenik a gondolataink között a külföldi nyaralás igénye. Hiszen mi másra vágynánk, mint napfényre, vidámságra, lazaságra és gyönyörű, csodaszép tájakra, romantikus hangulatú városokra.. Később pedig ez a vágy, ha szerencsénk van, testet ölt, például egy Toszkán nyaralás formájában.

Toszkána pompás városai között nem győzünk majd válogatni és szerencsére nagyon sok féle lehetőség közül választhatunk ha a tömegközlekedési eszközöket választjuk az utunkhoz. Repülővel két óra, de akár busszal is vállalható távolság. Aztán persze motorral egy egészen különleges élmény. Az országon belüli utazásra is érdemes robogót bérelni, ha van gyakorlatunk és bátorságunk robogóra ülni. Ez pedig azért is praktikus, mert számos városrész autóval nem közelíthető meg, robogóval azonban igen.

Kép: Fineartamerica.com

Május Toszkánában? Tökéletes választás! Kattints ide! 

Firenze

Dávid itt várja szeretettel a látogatóit, és nem mozdul egy tapodtat sem – mióta Michelangelo megalkotta. De a kultikus szobron túl is művészeti dömping fedi majd le a kulturális igényeink teljes skáláját: Boticelli, Leonardo festményeivel vagy éppen olyan építészeti remekművekkel, mint a Dom vagy Mediciek kastélyai. Képzeld el ahogy a bőrödet simogató napfényben átsétálsz a Ponte Vecchio hídon, betérsz egy aprócska ékszerboltban nézelődni, majd elkortyolgatsz egy aromás olasz kávét valamelyik macskaköves placcon. Ez az igazi nyár, ez az igazi béke.

Kép: Selecthotel.it

Pisa

Kell egy ciki kép a ferdetoronynál! Annak idején a méltóságok igyekeztek minél magasabb tornyokat építeni, hiszen ez fejezte ki egy-egy család vagyonának mértékét, egzisztenciális elhelyezkedését a társadalomban.

Kép: Travelo.com

Azonban ezek építésekor arra kevesebb figyelem jutott, hogy a tornyok hosszú távon is stabilan álljanak, így történhetett meg az is, hogy Pisában az a bizonyos torony egyik oldalról megsüllyedt és bedőlt. Azóta is a csodájára járunk, hiszen nem csak érdekes , de a Katedrálissal és a Keresztelő Kápolnával együttesen igazi csodát alkotnak fehér márványból a Csodák terén.

Kép: Getyourguide.com

Lucca

Várfal, tornyok, vizesárok, és mindezek szívében egy épen maradt középkori vár.  Semmiképp ne hagyjuk ki a bakancslistánkból, életre szóló élmény lesz. Bérelhető kerékpár a kényelmesebb várnézés érdekében, és természetesen a kulturális cukorcsepp itt sem marad el: Puccini szülőházába is betekintést nyerhetünk!

Kép: Catholicexchange.com

Siena

Másszuk meg a városházát! Ez önmagában nem hangzik valami extrának. Kivéve, ha Sienában járunk éppen. Ott viszont egyértelműen kihagyhatatlan! A Palazzo Pubblico harangtornya 88 méter magas, és csodás látvány tárul elénk, nem csak a legyező alakú különleges főtérre, de az egész városra és tájékára, ugyanis kiemelkedően magas épületnek számít a környéken.

Kép: Caftoursflorencecom

Izgalmas útravalók a világ minden tájáról: Itt! 

 

BANNER_tb
BANNER_tb