2019 TOP 5+1 úti cél, ahova mindenki el akar jutni

szerző Ada 1 8460

Mi az amit még ebben az évtizedben, a mostani valójában, lehetőleg még 2019-ben meglátogatnál? Hogy nincs ötleted? Hiszen annyi csodálatos úti cél van még a hagyományos horvát tengerpart és a római vakáció mellett. Na, nem mintha ezek kihagyhatóak lennének.. De van néhány ennél is eredetibb ötletünk 2019-re!

 

Talán elsőre Nagy Falat.. De mégis, a mai korban, már szinte a világ bármely pontjára könnyedén eljuthatunk, talán egy csepp bátorság hiányzik még. De merjünk nagyot álmodni, mint annak idején, jóval a Krisztus előtti századokban a Kína területén élők és nézzük meg az elképesztő méreteket öltő Kínai Nagy Falat. A kézzel fogható, átsétálható történelem, nem véletlenül a Világörökség része. Több, mint hatezer kilométeren vonult át gerincként Kína földjén a grandiózus fal.

 

Illatok és színek karneválja- A hétmillió tulipán és nárcisz valóban egészen sokkoló szépséggel kényezteti legalább két érzékszervünket. A virágok vidám színeikkel, isteni illatukkal és szirmaik selymes tapintásával a teremtés üzenetei, gyöngédségről, szeretetről, háláról, érkezésről, búcsúról. A holland Keukenhof virágoskertje pedig csordultig virággal fogadja a látogatókat, elsősorban tavasszal érdemes meglátogatni, tehát vegyük előre azon a bizonyos bakancs listán!

Amit egyszer mindenkinek látni kell.. Az északi fény! Ugye, te sem hallottad még sosem, hogy „igen, jártam Izlandon, nem az északi fény, az nem olyan extra..”. Bizony, aki látta, az mind élete legkülönlegesebb élményei között őrzi, nem hiába. Az északi fényen túl pedig, a Kék Laguna, geotermikus fürdő kényezteti az utazókat, gyógyvizével, különleges látványával és leginkább a páratlan élménnyel, amit másol egész biztosan nem tapasztalhatunk meg!

 

 

Dinamika, nyüzsgés, pezsgés. A nagy városok nagy városa, New York, a Times Square, megannyi Hollywood-i sikertörténet helyszíne, alapja, résztvevője. Manhattan leghíresebb utcája, talán egyben a világ leghíresebb utcája is,  hiszen jellegzetes hangulatával, a fogyasztói társadalom minden mozzanatának egyesítőjeként hirdeti a lendületet villódzó fényreklámjaival és az utcán sétáló, siető, dolgozó elmondhatatlanul változatos embertömeggel. A nevezetesség maga a hangulat,  egyedi, utánozhatatlan és rendkívül nagystílű! Egyszer mindenképp át kell élni, feledhetetlen lesz!

Maradjatok gyerekek..! A Florida állambeli Disney World sem véletlenül vonz évente több mint tizenhat millió látogatót! Mert hiába Disney és hiába mese, ez bizony korántsem csak a gyerekek paradicsoma. A monumentalitás, a szórakozás fellegvára, a  Cirque de Soleil saját színháza pedig már önmagában is döbbenetes élmény. 0-99 éves kor között ajánljuk hát bárkinek; annak aki mindig gyerek, annak aki kicsit belül még gyerek és annak is, aki volt valaha gyermek. A vidámparkok, a művészetek, a mesék, a szépség szerelmeseinek.. Mindenkinek!

A természet abszolút csodája. Alighanem a legszebb határvidék, a kanadai Ontario és New York állam határa, a Niagara vízeséssel. Megdöbbentő mennyiségű, kb. százhetvenezer köbméter zúdul le percenként a vízesés meredek falánál, és bárhonnan közelítve egyedi, csodálatos megismételhetetlen élményt nyújt. Azoknak ajánljuk, akik igazán szeretnék érezni, hogy az élet nem áll meg, és a világ a végén mégis csak teszi a dolgát – mint a víz. A kanadaiak páratlan derűlátása és kedvessége pedig még egy érv a Niagara-túra mellett!


Gyerekkel vagy? Kövesd a Gyerekkel.hu Facebook oldalunkat vagy csatlakozz a Gyerekkel.hu zárt Facebook csoportunkhoz!


Naponta frissülő utazási-, gasztronómiai- és szabadidős ötletek a www.travelbooggie.hu portálon!


BANNER_tb
BANNER_tb