Lassan mélyülő homokos tengerpartok Horvátországban
Érvényes:
Gyerekkel.hu Online Utazási Iroda/Travelbooggie.hu Kft
  • Magyarország, 1032 Budapest
    Kiscelli u. 75.
  • +36 20 804 6835
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Sokszor felmerül bennünk az a kérdés, hogy Horvátországban hol található lassan mélyülő homokos partszakasz, ami ugye minden kisgyermekes család részére egy elég fontos kérdés, mielőtt kiválasztja a számára ideális szálláshelyet.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a tengerparti részeket, ahova nyugodtan mehettek a legkisebb gyerekekkel is.

Bár Horvátországban a strandok többsége sziklás vagy apró kavicsos - itt egyébként tisztább is a víz-, azért néhol találhatunk homokos partokat, melyek ideális választásnak bizonyulnak a kisgyerekes családoknak. Ezek egy része természetes homok, de egyre több helyen töltik fel nyárra az amúgy kavicsos partszakaszokat homokkal, hogy komfortosabb legyen.


Gyerekkel utazol? Nincs ötleted, hogy hol szállj meg? Írj nekünk és mi segítünk megtalálni a számodra legideálisabb szálláshelyet a nyaralásotokhoz (a világ bármely helyszínére!): adrienn@gyerekkel.hu

 

1. #CRIKVENCIA

A crikvencia riviéra mindössze 500 kilométerre van Budapesttől, így jó esetben akár már 5 óra alatt lent lehetünk a tengerparton. A több településből összeolvadt, összesen 28 kilométer hosszú partszakaszon többféle strand közül is választhatunk, vannak ingyenes és fizetős, nyüzsgőbb és nyugodtabb partszakaszok, sőt még kutyás strand is van.

Crikvenica homokos városi strandja a fizetős kategóriába tartozik, és a település központja mellett terül el. A strandon reggel 8 és délután 5 között kell belépőt fizetni, cserébe a mosdó és a zuhanyzó használata ingyenes (a szabadstrandokon ezek gyakran 2 kunába kerülnek). Van strandröplabdapálya, vízisí, vízi ejtőernyő és vízibicikli is, a gyerekeket pedig hajós játszótér várja. Lehet bérelni napozóágyat és napernyőt, ezek darabja 20-30 kuna körül van naponta.

2. #MEDULIN

Az Isztriai-félsziget csücskében, Pulától nem messze, Budapesttől 620 kilométerre található Medulin népszerű homokos strandja a Bijeca. Nagyon lassan mélyül, így már az egészen pici gyerekek is szabadon ismerkedhettek a sós vízzel, a nagyobbaknak pedig számos vízi szórakozási lehetőség kínálkozik.

3. #LOPAR

A Rab-szigeten, Budapesttől 570 kilométerre található Lopar hosszú, homokos, lassan mélyülő strandja rendkívül közkedvelt a kisgyerekesek körében, de ha valaki a nyugalmat keresi, akkor számos kisebb öböl közül választhat. A leghíresebb, Rajska plaza, magyarul Paradicsomi strand 1,5 kilométer hosszú.

Lassan mélyülő vize hamar felmelegszik, így gyerekekkel tökéletes választás, ugyanakkor, ha mi úszni szeretnénk, akkor készüljünk fel, hogy ehhez sétálnunk kell. A nyaralókat játszótér, számos vizes szórakozási lehetőség és csúszdák várják, továbbá itt is van lehetőség napozóágy és napernyő bérlésére.

4. #OMIS (Dalmácia)

A Budapesttől 767 kilométerre, Omis központjában lévő 700 méteres homokos partszakasz Dalmácia egyik legnépszerűbb strandja. Nemcsak gyerekeknek ideális, de van windsurf, vízisí, jet-ski, rengeteg bár, és természetesen itt is bérelhető napozófelszerelés.

A déli fekvésű strandon sok természetes árnyék van. Nyugatról egy hosszú móló védi, és a sekély víz már elő- és utószezonban is gyorsan felmelegszik. A mélyebb szakaszért néhol több száz métert kell befelé sétálni, ahol viszont gazdag élővilágban gyönyörködhetnek a búvárkodók.

5. #SAHARUN vagy #SAKARUN

A Budapesttől 627 kilométerre fekvő Zadar környékének egyik legszebb strandja a Dugi Otokon, azaz a hosszú szigeten található. Fehér homokjával és azúrkék vizével igazi karibi hangulata van, csak pálmafák helyett fenyők szegélyezik a partot. A part itt is lassan mélyül, így a gyerekek bátran pancsolhatnak a sekély vízben.

Mivel nem egy településhez kapcsolódik, ezért kicsit korlátozottabbak a lehetőségek, de két büfé is van, és napernyőt és ágyat is lehet bérelni.

6. #ZADAR/ #ZATON beach

A gyönyörű, homokos Zaton strand Zadar városától 13 km-re nyugatra található, és kitűnő helyszín az aktív nyaralás szerelmeseinek. Széleskörű sportolási és szórakozási lehetőségeket kínál, lehet teniszezni, röplabdázni, minigolfozni és asztaliteniszezni. Sőt, érdemes kipróbálni a picigin vízi labdajátékot is. A strand emellett fürdésre is kiváló: kristálytiszta vizének köszönhetően megkapta a legjobb strandoknak járó Kék zászló díjat. A strand ráadásul akadálymentesített, így azok is kényelmesen megközelíthetik, akik kerekesszékkel érkeznek. Itt az egész család jól érezheti magát a nyaralás teljes ideje alatt: egész napos programokat szervezhetünk például a vízi csúszdás élményparkba, és számos étterem vagy büfé közül választhatunk.

7. #NIN / #NINSKA_LAGUNA homokos strandja (Dalmácia)

Nin híres homokos strandjairól, hiszen szinte körbeveszik a várost. Ha valaki a hamisítatlan beach-hangulatot keresi, akkor ide mindenképp el kell látogatnia. Több kilométer hosszan elnyúló homokos partok várják a látogatókat. A legnagyobb a 3 km hosszú Ninska Laguna, ahol a Kraljicina strand található. Nagyon jól el lehet tölteni is egy-két hetet akár gyerekekkel is, mert tenger meleg, és jópofa szórakozás a közelében található fekete gyógysarat is kipróbálni.

8. #KRK_SZIGET

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében, mert ez a legközelebbi horvát sziget, s legalább egy egész heti látnivaló van itt. Rögön ahogy beérkezünk, a sziget északkeleti részén fekszik, a nagyon lankás partú, Soline öböl. Olyan nagy kiterjedésű ez az öböl, hogy három település fekszik a partján. Soline, Cizici illetve Klimno, ideális választás, ha homokos strandon nyaralnánk a Krk szigeten. Az itt található iszapos aljzat, ízületi betegségekre nagyon hatásos.

9. #Vis_sziget, #Stoncica

A Stoncica strand egy eldugott és alig látogatott helyen fekszik a Vis szigeten. A hely érdekessége, hogy a növényzet annyira dús és üde, mintha egy trópusi szigeten járnánk. Vagy kocsival, vagy hajóval lehet a strandot megközelíteni. A Stoncica szintén egy nagyon lassan mélyülő, igazi kisgyerekes, homokos tengerpart. Előszeretettel javasoljuk azoknak, akik Horvátország e távoli szegletébe eljutnak.

 

Prémium családi utazások: adrienn@gyerekkel.hu

Aktuális akciós premium utazásokért kövesd Facebook oldalunkat. https://www.facebook.com/gyerekkelutazok/

 

Gyerekkel.hu Online Utazási Iroda/Travelbooggie.hu Kft

Rodoszi nyaralás I Amada Colossos Resort 5*

1 156 200 EUR/2 fő/7 éj
Gyerekkel.hu Online Utazási Iroda/Travelbooggie.hu Kft

Luxuspihenés Törökországban

1 258 200 Ft/2 fő/7 éj
Kérdése van? Visszahívjuk!×