TB__

Szuper reggelik: Kenyér helyett Zablepényt!

szerző Ada 6 2230

Sok diétázó találja szembe magát azzal a kérdéssel, hogy “kenyér helyett mégis mit egyek?”
Kenyér helyett egyél zablepényt! Ha egy igazán kiadós és egyben egészséges és fehérjedús reggelire vágysz, vagy csak unod a szokásos reggeli zabkását, ez a lepény a tökéletes választás.

Frissen elkészítve a legjobb, de másnap is finom, hidegen, de akár újramelegítve is.

Vigyázat függőséget okoz!

Hozzávalók (3 dupla szendvicshez):

  • 150 g apró szemű zabpehely
  • 100 g zsírszegény túró
  • 2 tojás
  • 2 dl víz
  • egy ek. szódabikarbóna
  • kókuszzsír a sütéshez
  • töltelék: ízlés szerint vékony szelet fekete erdő sonka, cottage cheese vagy lightmozarella

A zabot, túrót, tojást, vizet a sóval és szódabikarbónával egyetemben egy botmixer segítségével összekeverjük. Nem szükséges sokáig keverni, csak épphogy összeálljon egy híg, de ragacsos, palacsintaszerű masszává.

A lepény sütéséhez kerámia bevonatú serpenyőt és egy kevés kókuszzsírt használj, pont annyit, amennyit a palacsinta sütéséhez is használnál.

Fontos, hogy alacsony lángon, szépen türelmesen süssük. Ahogy beleöntjük a serpenyőbe, rögtön egy aranyszínű kéreg keletkezik, de a tészta többi része csak lassan sül át. Ha túl nagy lángon sütjük, akkor az alja könnyen odaég, míg a tészta többi részIMG_2428e még nyers és folyós marad. Tehát türelem, ne piszkáljuk a tésztánkat, hagyjuk szépen lassan átsülni.

Látni lehet, amikor a lepényünk megszilárdul, már nem folyós állagú, illetve az is árulkodó jel, hogy az eddigiekkel ellentétben elválik a tepsitől, mint a palacsinta. Ez az a pont, amikor meg lehet fordítani. Ezután jöhet a töltelék, úgy, hogy a lepény egyik felére helyezzük csak, hogy amikor elérkezik a megfelelő pillanat rá tudjuk majd hajtani a másikIMG_2430 felét.
Ha az alsó fele is szép aranybarna lett, félbehajtjuk a lepényt és kicsit sütjük
még, míg a benne lévő sajt meg nem olvad. Ekkor én egy műanyag lapát segítségével el is szoktam felezni, így két háromszöget kapva.

És nincs más hátra, mint egy kis friss zöldség kíséretében elfogyasztani. Avagy, ha előre dolgoztunk, akkor bedobozolni és várni a holnap reggelt, amikor megehetjük ezeket az isteni lepényeket.

2015-02-08-12-05-041
Forrás: MINDENMENTES

Játssz velünk és nyerj wellness hétvégét!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb