Kisvárosi idill a nyugati határszélen

szerző Ila 2 1140

Ébredéskor, ahogy kitekintesz a Hotel*** Írottkő ablakán, a Kőszegi-hegység horizontja a napfelkelte lilás-vörös színeiben pompázik. Az ajtón kilépve azonnal a regénybe illő műemlékházak és a Jézus Szíve templom üdvözöl. Régmúlt idők hangulata 11 órai harangszóval, tündéri macskaköves utcácskák becsületkasszákkal, kristálytiszta levegő hegyi forrásokkal – mindez Kőszegen, a nyugati határszélen.

Kőszeg bájos főtere és történelmi belvárosa minden évszakban a kisvárosi miliő hangulatát kölcsönzi az ideérkezőnek. A látogatót megérinti a középkor varázslatos hangulata, az élettel teli természeti környezet szépsége és a hegység egyedülálló, szubalpin klímája.

Fotó: Hotel*** Írottkő Kőszeg
Fotó: Hotel*** Írottkő Kőszeg

Gazdag történelméből kiemelkedik az 1532-es török ostrom, amikor is a maréknyi várvédő Jurisics Miklós vezetésével visszaveri a százezres török hadsereg támadását. A történelmi Jurisics-várat mindenképp érdemes felkeresni, de egyaránt hatalmas élményt nyújt a közeli Lékai lovagi vár. Kőszegen található Magyarország legkisebb lakóháza, és az ország három patikamúzeumából kettő, de mindenkinek látnia kell a vármúzeumot vagy a kilátást a Hősok-tornyából.

A környék számos kirándulási és fürdési lehetőséget kínál. Várja a strandolni vágyókat az erdei tófürdő Rechnitzben illetve a gyönyörű természeti övezetben fekvő Burgi tó, de Bükfürdő és Lutzmannsburg kültéri és beltéri medencékkel, csúszdákkal is mindössze 20 km-re találhatóak a kisvárostól.
A környék autóval és kerékpáron is jól felfedezhető. Csodálatos panoráma nyílik az Óház kilátótól, jó idő esetén akár a Fertő-tóig, a Szulejmán kilátóból pedig Kőszeg középkori belvárosa tárul a látogató szeme elé.

Fotó: Hotel*** Írottkő Kőszeg
Forrás: Hotel*** Írottkő Kőszeg

Légy te is részese ennek az idilli pihenésnek, és kapcsolódj ki az ódon házfalak között barangolva, vagy egy ízletes ebéd mellett a romantikus teraszok egyikén! Esténként pedig nincs is jobb annál, mint amikor a kisváros utcácskái megtelnek tündöklő fényekkel, a macskaköves járdákon falevelet fúj a szél, a vár felől egy kis cica hazafele kóborol…Te pedig mindezt áhítattal csodálod Kőszeg főterén, a Hotel*** Írottkő teraszáról.

Fotó: Hotel*** Írottkő Kőszeg

Fotó: Hotel*** Írottkő Kőszeg

Kapcsolódj ki és felejtsd el a rohanó világot! Találj rá újra a csendre és békére! Kőszeg a festői szépségű, barátságos kisváros felejthetetlen pihenést kínál

Forrás: Hotel *** Írottkő

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb