Káprázatos képzeletbeli utazás Alaszkába!

szerző Ila 9510

Mintha más bolygóra lépne az ember, olyan közeg fogadja az Alaszka keleti részén fekvő Mendenhall Gleccser barlangja! Érdemes felkészülten és vezetővel nekivágni ennek az izgalmas túrának!

A hatalmas gleccser és a közvetlen környezete a 30 km2-es Mendenhall Gleccser Kiránduló Övezetében található, amely a Tongass Nemzeti Erdő része, 20 km-re az alaszkai Juneau-tól.

Ez a nem mindennapi túra rendkívüli élményt nyújt mind a kalandkereső turistáknak, mind a fotósoknak!

A gleccser Alaszka egyik legszebb része. A folyamatos mozgásban lévő gleccser a Mendenhall tóig tart, ahol hatalmas, kék jégdarabok törnek le és zúdulnak nagy robajjal a vízbe.
Maga a gleccser is fantasztikus, de az igazi szépség a mélyben van!
Csodálatos jégbarlangok alakultak ki, melyek különböző színekben pompáznak.
A barlangokat csakis vezetővel ajánlott meglátogatni, mivel folyamatosan változik, bárhol letörhetnek jégdarabok, valamint a megközelítése is elég veszélyes, köszönhetően a gleccser sajátosságainak.

Ha viszont eljutottunk a gleccser mélyére, akkor a fáradtságért kárpótol minket a látvány! 

Az USA erdészete üzemelteti az itt található Mendenhall Gleccser Látogató Központot, ami egész évre kínál programokat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A jégbarlangon kívül lehetőség van gleccser mászásra, kirándulásra vagy egyszerű kikapcsolódásra a csodás tóparti kilátással övezett területen.

Hogyan jussunk el ide?
Az első úticél az alaszkai Juneau, ahova naponta járnak az Alaska Airlines gépei Seattle-ből és Anchorage-ból. Innen bérelt autóval vagy menetrend szerinti buszjárattal lehet eljutni a látogató központig.

Fotó

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb