Kalandozások Európában: Svájc rejtett kincsei

szerző Ada 2 8850

Svájc egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyar turisták számára is, hiszen megugrott a kitelepültek száma és ők bizony hozták a hírt az ország kincseiről, szépségeiről. Egy kicsit közelebb hozták az országot, így talán nem csak a bicska, a pontos svájci órák és a finom svájci csoki jut eszünkbe Svájcról. Meg ugye a síparadicsom. Ezeken kívül ugyanis számos hely van még, amit mindenképp érdemes egy svájci körút útitervébe illeszteni.

Képeslap élőben – Jungfrau környéke

Évszaktól függetlenül, az egyik legvarázslatosabb régió Jungfrau környéke, amely Murrent, Grindewaldot, Lauterbrunnent és Wengent foglalja magában és három gyönyörű hegy környékezi. Át a hegyeken élményvasút kínál panorámás kirándulási lehetőséget, megkönnyítve a kevésbé hegymászó, – illetve túrázó kedvű turisták rálátását a varázslatos panorámára.

Hogyha pedig már a megdöbbentően szép hegyeknél tartunk, semmiképp nem hagyhatjuk említés nélkül a Matterhorn négy és fél kilométer magasságig nyíló csúcsát. Az utolsó kilométeren az örök hó vidékére lépünk, és kezdődhet a véget nem érő hógolyó csata, hóember építés és hóangyal készítés.

Mielőtt megfagyna a víz…

.. akkor is sok csodát ígér, Svájcban például a Reichenbachfall vízesés formájában. A hegycsúcsokról olvadó hólevet összegyűjtő folyók ugyanis szépséges vízesésekben zuhannak le a meredekebb vidékeken, – így itt is. A könyvek szerelmeseinek viszont nem csak látványa miatt vonzó ez a helyszín: Sherlock Holmes itt zuhant a mélybe legfőbb ellenségével, Moriaty-val a regény szerint. Ugyan végül megalkotója visszahozta az életbe (a regénybe) főhősét, ez mindenképpen sarkalatos pontja a sorozatnak.

Játékos tó-paradicsom

Genf és a tó környéke nem annyira tipikusan Svájci hangulatú város, már csak azért sem, mert a francia határ már annyira közel van, hogy érezteti a hatását. Ezzel együtt teljes mértékben elválaszthatatlan az országától, hiszen egyik legkülönlegesebb pontja: a tóban magasra emelkedő szökőkút vízoszlopa. Szépen rendben tartott parkok, jachtkikötő és a hajókkal tarkított vízpart természet közeli luxushangulatot nyújt az ide látogatóknak.

A legkülönlegesebb hidak egyike

Luzerni fahíd ugyan nem teljesen természeti csoda, de mégis a folyó és a bámulatos hangulat elengedhetetlen elemei a természeti kincsek. A fahíd pedig ezt a hangulatot erősíti, ugyan már nem az eredeti, mert sajnos az előző évezred végén leégett, de így újjá építve is nagyon hangulatos, kedves, romantikus. És persze különleges. Luzern tetővel fedett, oldalán pirosló muskátlis ládákkal díszített fahídjához hasonlót sehol a világban nem találunk.

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb