Így készítsd el a díjnyertes Tepertős rétespogácsát

szerző Ada 3 2250

A Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os verseny nyertese, a lager sör kategóriában, a Hotel Wellamarin**** Tepertős rétespogácsa receptje.

Hozzávalók:

A tésztához
– 0,20 kg liszt
– 2 evőkanál libazsír
– 1,2dl tej
– csipet só
– 0,01 kg élesztő

A töltelékhez
– 2 tojássárgája
– 0,05 kg vaj
– 0,10 kg libatepertő
– 1 evőkanál tejföl

A kenéshez
– 1 evőkanál tejföl
– 1 tojássárgája
– reszelt sajt (trappista)

Elkészítés
Öntsük a lisztet egy tálba és képezzünk a közepén az öklünkkel mélyedést. Az így kialakított mélyedésbe öntsük bele a tejet, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott adjuk hozzá az zsiradékot és a sót. Gyúrjuk össze a tésztát szép homogénné, majd tegyük rá egy hideg tányérra és tegyük be a hűtőbe. Eközben daráljuk le, vagy aprítsuk fel a tepertőt adjuk hozzá a tojássárgáját, a vajat és a tejfölt. Mindezeket keverjük jól össze. A tésztát vegyük ki a hűtőből, és egy lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki. A vékonyra kinyújtott tésztára tegyük rá a tölteléket, majd egyenletesen oszlassuk el, úgy hogy a tészta egészét befedje. Szorosan csavarjuk fel, majd a felcsavart tésztából vágjunk rombusz alakzatokat. A rombuszokat zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és tetejüket tejföllel összekevert tojással megkenjük. A megkent rombuszokra pedig sajtot reszelünk. Kelesszük meg és előmelegített sütőben 160°C-on 15 percig sütjük aranybarnára.

Forrás: Sörszövetség

Fotó: Acsai Miklós

 

NYERJ A TRAVELBOOGGIEVAL CSALÁDI PIHENÉST!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb