Először a Színházban

szerző Lolli 2 0220

Egy kicsit misztikus, egy kicsit zajos, egy kicsit kiöltözős, egy kicsit felnőttes és nagyon-nagyon izgalmas..!

Hiszen felnőtt emberek válnak mássá a szinpadon, néha állatokká, néha más emberekké, a tárgyak megelevenednek, az egész egyszerre álomszerű és nagyon is valóságos..

Te is emlékszel az első színházi élményedre?
Mindannyian csinos ruhában, várakozással indultok el, érkezéskor csodálod az épület belsejét, amíg a ruhatárban leadjátok a kabátokat. Az elegáns jegyszedő megmutatja melyik piros bársonyszéken fogtok ülni, lassan megtelik a terem, elsötétül a világítás, elcsendesül a közönség.. és elkezdődik a darab! Igazi kis szertartás ez, a szünetben sorbanállás pisilésért és narancsléért, a végén pedig vissza-taps amíg a tenyerünk meg nem fájdul.

Gyermek függő, hogy milyen kortól ajánlott a kicsit színházba vinni, de ezt az élményt mindenképpen érdemes megadni nekik. Általában 3 éves koruk körül már végig ülnek és élveznek korosztályuknak szóló előadásokat, de már előtte is lehet például bábszínházi előadásokkal próbálkozni. Viszont ahogy nyílik ki csemetéink számára a világ, egyre nagyobb szükség van arra, hogy értékes tartalom felé terelgessük őket, aminek nagyszerű eszköze egy-egy jól megalkotott színdarab.

A színházi előadásokon keresztül társasági és közösségi élmény mellett észrevétlenül tanul gyermekünk egy újabb viselkedési etikettet, kerül közelebb a zenéhez és az irodalomhoz és alakít ki magában új árnyalatokat fantáziáról, kreativitásról, emberi kapcsolatokról. Az együtt átélt élmény pedig örökre a mienk marad!

Íme néhány csemeteszínház:
Fotó: Canstockphoto.com
BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb