Amit a vízről tudni akartál – Duna Múzeum, Esztergom

szerző Lolli 3 3410

Interaktív kiállításokból sosem elég, hiszen így a gyerekek rengeteg izgalmas újdonsággal ismerkedhetnek meg, az együtt töltött idő alatt pedig mi is sok új dolgot tanulhatunk. Ősszel a természetjárás egy kicsit visszaszorul, a strandok bezárnak, a kulturális lehetőségek viszont nyitott kapukkal várják a látogatókat!

A körülöttünk lévő világ rengeteg titkot és csodát rejt és több élet sem lenne elég, hogy minden apró részletéig megismerjük, azonban a közvetlenebb környezetünket megismerhetjük alaposabban a múzeumok, interaktív kiállítások segítségével és olyan dolgokat mutathatunk a gyermekeinknek is, amik segítségével könnyebben megértik a természetismereti tantárgyak összefüggéseit, miközben felhőtlenül szórakoznak, például a Duna Múzeumban!

Az esztergomi Duna Múzeum nem csak a Dunáról, de magáról a vízről is minden fontosat bemutat, oly módon, hogy az egy gyermek számára is izgalmas élmény, valódi szórakozás legyen. Az kiállításon innovatív ötletek, víz-történelem, és tudomány kapcsolódik össze a játékkal, ezzel pedig már a belépésnél is szembesülhetünk – a belépő jegyeinket egy aquamobil látja el érvényesítő pecséttel.

További gyerekbarát programok és utazási ajánlatokért kattints IDE! 

A pancsolás, pacsálás minden gyereket leköt, a szervezők pedig kötényt biztosítanak ehhez, hogy ne legyünk vizesek a tapasztalatszerző játékok közben. A vízi terepasztal segítségével a víz fizikai tulajdonságaihoz kerülhetünk közel -ez talán az egyik legizgalmasabb rész a gyerekek számára. Ugyanezen az emeleten a magyar történelem vízzel kapcsolatos nagy eseményeibe is betekintést nyerhetünk, és megismerhetjük az ősi malmok, zsilipek, kutak működését is.
Sok mindent megtudhatunk a folyószabályozásról, az árvizekről a vízi állatokról és a hazai vizeinkről. Az egyik legérdekesebb rész pedig mégis csak az utolsó szint; a 19. század úttest alatti csatornáiban haladhatunk a vezetékek között, megnézhetjük az egyik első fürdőszobát, mosókonyhát.

Mivel a közönség nagyobb része gyermek, ezért a szervezők is ehhez alakítják szezonális programjaikat; húsvétkor és karácsonykor is kézműves foglalkozások várják a családokat, a víz világnapján pedig óvódás és iskolás csoportokat látnak vendégül.

A Duna Múzeum pedig nem is lenne igazi, ha nem lehetne a vízen keresztül megközelíteni; nem csak vonattal, busszal vagy autóval, de akár hajón is elmehetünk megnézni! A MAHART járata a Vigadó-térről indul. Hajókázással pedig egy szép kerek program egy teljes napra az egész családnak, akár az őszi szünetre is!


FRISS INFORMÁCIÓK:

2018 márciusának utolsó napján bezárt az esztergomi Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum interaktív állandó kiállítása, mely mintegy 18 éven át kápráztatta el, tanította és szórakoztatta a kicsiket és nagyokat.  Az év európai múzeuma díjban is részesült családbarát Duna Múzeum izgatottan készül az új, XXI. századhoz méltó állandó kiállítására, mely előreláthatólag 2019. júniusban nyílik meg a múzeumot szerető nagyközönség előtt.

A Duna Múzeum ebben az átmeneti időszakban is tárt kapukkal és örömmel fogadja a látogatókat, Látványtára megannyi felfedezésre váró kincset rejt, múzeumpedagógusai pedig lenyűgözően érdekes foglalkozásokkal várják a gyerekeket: óvodásokat, kisiskolásokat és középiskolásokat.

A Duna Múzeum címe: 2500, Esztergom, Kölcsey Ferenc utca 2.

A Duna Múzeum nyitva tartása:
Hétfő-Csütörtök: 08:00-16:00
Pénteken: 08:00-14:00
Hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon: ZÁRVA!

Belépőjegy árak:

A Látványtári belépők árai
Teljes árú belépőjegy: 700,- Ft
Családi belépőjegy: 1.200,- Ft
Kedvezményes belépőjegy: 350,- Ft

  • 6 éves kortól 26 éves korig,
  • 62 éves kor felett,
  • legalább két 18 év alatti személyt kísérő
  • közeli hozzátartozó részére (max. 2 fő)

Múzeumi óra, foglalkozás: 200,- Ft

INGYENES A BELÉPÉS

  • a 6. életévüket be nem töltött kiskorúaknak,
  • a 70. életévüket betöltött személyeknek,
  • a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkező személyeknek,
  • a legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjainak,
  • fogyatékossággal élőknek és kísérőjüknek (1 fő),
  • a közoktatásban dolgozó pedagógusoknak,

Gyerekkel vagy? Kövesd a Gyerekkel.hu Facebook oldalunkat vagy csatlakozz a Gyerekkel.hu zárt Facebook csoportunkhoz!


Naponta frissülő utazási-, gasztronómiai- és szabadidős ötletek a www.travelbooggie.hu portálon!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb