TB__

América Latina – amire mindenki lelki lába táncra perdül

szerző kislolli 1 1540

Latin-Amerika tulajdonképpen egy demográfiai fogalom és az új latin (spanyol, portugál) nyelvet használó amerikai területekre összességében  vonatkozik, a közhidelemben mégis valamiért főleg Dél-Amerikával vagy Brazíliával azonosítják. Pedig épp úgy Latin-Amerika például Mexikó, Kuba, Puerto Rico, Panama sőt a Dominikai Köztársaság is. Tehát gyakorlatilag a kontinens nagyobb része.

Ezek a híresen forróvérű, érzelmes népek pedig rengeteg olyan dolgot hoztak létre a maguk szórakozására az évszázadok során, ami világszerte érezhetővé tette a a latin-amerikai szenvedélyt.

A TRAVELBOOGGIE EXTRA TIPPJE: Forró latin wellness a Diamant Hotel, Szigetköz****superiorban, április 16-17.

Legyen tánc

latin1
Forrás: Pinterest.com

Az a latin zenékre még annak is megmozdul a legalább a lelki lába (ha már lelki szemeink lehetnek, lábunk miért ne lehetne), aki egyébként nem szeret táncolni. Ütemes ritmusok, szenvedély, szerelmes témák könnyen megjegyezhető fülbemászó dallamok jellemzik a latin zenét, világra szóló állandó népszerűségük is ennek a nyoma lehet. A játék, a szenvedély, a heves érzelmek, könnyek, szerelem, csalódás, – a férfi női kapcsolatok pedig nem csak a zene területén kerülnek előtérbe, de a táncok színpadán is.

Játékostól a rideg szeretőig

A latin-amerikai táncok afroamerikai táncok utódai, bár sok-sok változáson átmentek az évek során, míg konkrét szabályokhoz köthető stílussá alakultak, egy valamit mindenképpen megőríztek; a ritmus meghatározó és hangsúlyos maradt. Bár mindegyikben van valami közös, mégis ég és föld tud lenni a műfaj két-két képviselője. Ez a változatosság az egyik oka annak, hogy szinte mindenki talál magának szimpatikusat közöttük. Például gyors ritmus, játékos könnyed kapcsolat, eleven, fiatalos, tréfás, ritmusos táncmunka jellemző a Jive-ra, a Cha-cha-cha-ra, míg a Paso Doble, az Argentin Tango szenvedélyes, lassabb temperamentumos táncok, melyekben a feszültség a pattanásig feszül a pár között.

Forrás: Pinterest.com / Argentin tangó
Forrás: Pinterest.com / Argentin tangó

A TRAVELBOOGGIE EXTRA TIPPJE: Forró latin wellness a Diamant Hotel, Szigetköz****superiorban, április 16-17.

Rio, az ideiglenes főváros

Persze nem csúszott be semmiféle földrajzi malőr, csupán arra gondolunk, hogy Rio de Janeiro a farsangi időszakra a kontinens legfőbb városává avanzsálja magát, hiszen ilyenkor aktuális a féktelen fesztiválozás, a világhírű Rioi Karnevál.
A Sambadronon -a karnevál fő utcáján- pedig a legjobb samba iskolák versenyére is sor kerül, csillogó jelmezek, édes illatok, tánc és az élet szeretete áramlik a színes hömpölygő tömeggel Rio utcáin és sodor mindenkit magával aki arra jár. Nem véletlen, hogy ez a felfokozott életöröm évente több százezer embert vonz.

Ha Te is kedvet kaptál egy kis latinhoz, akkor jöjjön egy kis tavaszi Carpe Diem a Diamant Hotel, Szigetköz****Superiorban!

 

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb