Ahová télen-nyáron érdemes: Aquacentrumok

szerző kislolli 2040

Fotó: Aquapalace

Ahogy eltávolodott a tavalyi nyár, egyre inkább várjuk az ideit… Nagy csobbanásokkal, csúszdákkal felszerelt pezsgő medencéket. Szerencsére ezzel nem is kell megvárnunk vele a nyarat, hiszen előttünk a lehetőség, hogy perzselő napsütés nélkül is élvezzük a vizet, meg a szuper vízi játékokat, plusz hatalmas előny, hogy egészen biztosan nem sülünk rák vörösre a napon. Így valahogy csak kibírjuk júniusig, nem?

Az aquacentrumokban télen-nyáron tölthetjük vad csobbanásokkal a szabadidőt, de ennél sokkal többről van szó, hiszen ezek a komplexumok számos más lehetőséget is kínálnak a kikapcsolódásra.

A budapesti Aquaworldbe látogató vendégek különleges élményekben részesülnek. A termálvíz nyugtató, de egyben szórakoztató funkcióját használják arra, hogy kikapcsolódást és aktív időtöltés biztosítsanak a család minden tagja számára.

Lehetőség van a hagyományos wellness szolgáltatásokat magas színvonalon élvezni, például a hajdúszoboszlói Aquapalace-ban szauna szeánszokon vehettek részt megadott időpontokban, a gyulai AquaPalotában pedig éjszaka is lehetőségetek van átforrósodni a különleges kül-és beltéri szaunák segítségével.

Fotó: Aquapalace
Fotó: Aquapalace

Felmerült a kérdés, hogy esetleg nem tudjátok majd kihasználni a lehetőségeket, mert a nagy fél a csúszdától, a kicsi nem bírja a gőzfürdő melegét..? Ettől sem kell tartanotok, a számos hajmeresztően izgalmas csúszda és élmény medence mellett az aquacentrumokban helyet kapnak a baba-és gyermekbarát szolgáltatások, szabadtéri és sportjátékok, így a fölösleges energiák is biztosan levezetésre kerülnek. A medencék kialakításánál is odafigyeltek minden korosztály igényeire, és nem csak biztonsági szempontból! Gyulán például a babapancsolóban kalózhajó várja az apró népet, a ceglédi Aquarell Hotelben pedig a nagyobbakat xBox, a kisebbeket a MóKaland Játszóház várja, igény esetén gyermek felügyelettel. A programok nagyon színesek, texil-és üvegfestéstől kezdve a LEGO maratonig mindenféle szórakozást találnak maguknak a gyerekek, és ha néha látni akarjuk a csemetéinket, mi is bekapcsolódhatunk a játékba, ők ugyanis nem valószínű, hogy el akarják majd hagyni a MóKaland szuper szobáit egy kis fürdés, ebéd vagy egyéb program miatt.

Fotó: Aquarell Hotel
Fotó: Aquarell Hotel

Valódi felfrissülés is helyet kap az vízi-élményközpontokban: egy alapos minden porcikát megmozgató átgyúrás, vagy egy frissítő lábmasszázs formájában. Speciális probléma esetén főként érdemes ellátogatni valamelyik aquacentrumba és összekapcsolni a kellemest a hasznossal, ugyanis néhány helyen -például Cegléden- lehetőség van vízsugármasszázs, orvosi gyógymasszázs, iszappakolás és még sok más jótékony hatású gyógykezelés kihasználásra a gyógyvizes medencék használata mellett. Aki pedig a mozgásban látja a gyógyulást, érdemes kipróbálnia a Nordic Walking-ot ez ugyanis szintén javíthat a mozgászszervi problémákon, ráadásul stresszoldó módszernek is kiemelkedő!

Fotó: hsb.hu
Fotó: hsb.hu

Ha kedvet kaptál a csúszdázáshoz, csomagold a fürdőruhát és hozd előre néhány hónappal a nyarat! Megbánni biztosan nem fogod..!

 

Ha valódi élményekre vágysz, látogass el a www.travelbooggie.hu weboldalra és válogass kedvedre a naponta frissülő utazási és szabadidős ajánlatokból!

 

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb