A mesebeli Walt Disney kastély I Füssen

szerző Ila 6 2250

A Pöllat-szakadék magányos szikláján épült a bajor Neuschwanstein kastély, amely nem csak Németország egyik leghíresebb kastélya, de a híres Walt Disneyt is megihlette.

Németország és Ausztria határán található a fantasztikus és mesébe illő Neuschwanstein, magyarul Új Hattyúkő kastély. Az épület Füssen városa mellett, egy sziklaszirten áll, így emelkedve ki a hegyekből.

A Schwangau község területén található kőből épült álmot, II. Lajos, Bajorország királya építtette Richard Wagner tiszteletére 1869-1886 között.

Ugyan a fényképezés és a videofelvételek készítése a kastélyon belül tilos, mégis ez Németország legtöbbet fényképezett épülete, valamint egyike az ország leglátogatottabb turistacélpontjainak.

A kastély híresen meseszerű megjelenését többször is felhasználták. Neuschwanstein ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt, valamint Walt Disney ez alapján tervezte meg a Hamupipőke című rajzfilmben látható épületet, mely alapján később a Hamupipőke kastély megépült.

A kastély makettje a müncheni Miniland terepasztalán is megtalálható.

Neuschwanstein 2007-ben döntős volt A világ hét új csodája választáson!

Fotó

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb