A legolcsóbb és legdrágább úti célok

szerző kislolli 2 3420

Életed nagy utazása van tervben…? Vagy éppen a legköltséghatékonyabban szeretnél minél nagyobb élményeket, de elég szűkös a keret? Bármelyiket tervezed is, ez a cikkünk hasznos lesz számodra, ugyanis bemutatjuk a legolcsóbb és a legdrágább külföldi úti célt, amit érdemes beraknod a lehetőségek közé.

A legolcsóbb és a legdrágább utazási desztinációk –  TOP 3

Talán meglepő, de a gazdasági helyzet tulajdonképpen megindokolja, hogy a legolcsóbban pihenést Iránban, Egyiptomban illetve Indonéziában tudunk tervezni. A legdrágább  úti célok azonban talán kevésbé meglepőek, első helyen Svájc, második helyen az Egyesült Királyság, a harmadik versenyzőként pedig a töretlen népszerűségnek örvendő Franciaország áll.

Irán – perzsa egzotikum

Természetesen az egyik igen nagy vonzó ereje Iránnak maga az alacsony ára, hiszen sokaknak jelent könnyebbséget az utazás során, hogy  5-15 euróból már szállást, 3 euróért pedig vacsorát tudnak maguknak biztosítani. De vannak más  imponáló körülmények is..

A vendégszeretet már önmagában is nagy hívogató erő tud lenni egy utazás során, hiszen ki ne menne szívesen olyan helyre, ahol tárt karokkal várják. Ez a vendégszeretet és iráni nagyvonalúság teljesen meglepő formában is testet ölt: az úgynevezett coachsurferek szimpla emberi jóságból ajánlanak szállást a turistáknak, anélkül, hogy bármilyen anyagi vagy egyéb ellenszolgáltatásra várnának cserébe.
Mind emelett természetesen maga az ország is rengeteg felfedezésre váró kincset rejt magában, hiszen Irán a Perzsa birodalom titkait, a valaha volt legnagyobb birodalmának emlékeit őrzi. Legtöbbször nem is az Iszlám Állam, mint inkább Perzsia és a perzsa civilizáció maradványai azok, amik Iránba  vonzzák az utazókat.

Siráz, Irán kulturális fővárosa például egy igazi kis ékszerdoboz, ahol a könyvekben olvasott képek elénk tárulnak.
Szintén izgalmas szempont megismerni egy teljesen más kultúrát, utána járni, hogy vajon egy más vallás, egy más irány mennyire okoz tényleges különbséget élet és élet, ember és ember között. Megtapasztalni vagy éppen meghiúsítani a korábbi előítéleteinket. Ezért nem csak pihenni vágyók, a kultúra iránt érdeklődők, de a  kalandorok kedvelt célpontja is az egzotikus ország.

Svájc  – jólét, függetlenség, csoki

Ez a három szó mindenképpen a top tízben van, ha Svájc kerül szóba az asszociálás terén. És persze a téli sportok szerelmesei is szívesen töltik Svájcban az idejüket, sí, snowboard és bármilyen más hideghez, hóhoz kötött tevékenység páratlan hegyi kilátással élvezhető itt. De az ezer arcú országnak van ám még ezen túl, 999 másik arca is, amiben gyönyörködhetünk.

Ott van mindjárt Genf. Az egész ország a tisztaság mintaképe, nem csak a hosszú évek óta megszokott politikai köztudatban, de az utcáin, terein is. Makulátlan, gondozott parkok, minőségi, tiszta tömegközlekedés és kimagasló infrastruktúra mind a kényelmünket szolgálja az utazás során. A Genfet például mindenképpen érdemes tömegközlekedéssel megnézni, hiszen így részévé válhatunk a város szívverésének és mindezt viszonylag olcsó, könnyen beszerezhető napijegyekkel tehetjük meg. Látnivaló pedig akad bőven.

Az Angolparkban szépséges világóra mellett a tóval szembeni padok egyikén átlapozhattok egy útikönyvet, vagy elfogyaszthatjátok az uzsonnát, majd iránya Jet d’Eau bámulatos szökőkútja, amely közel 140 méter magas vízoszloppal is kiemelkedik a tó nyugalmából. Azért mólon legyetek óvatosak, ha nem szeretnétek csurom vizesen tovább menni,  – például a Szent Pierre Katedrálishoz. Az óvárosi környezetben való séta közben érdemes időt szánni a katedrális lépcsőinek megmászására is, a város apró, rejtelmes kis utcáit, a teljes tó partot, a szökőkutat mind jól belátni, a kilátás feledhetetlen.


Genfen kívül, Svájc természeti kincseit pedig csak említés szintjén hozzuk fel – no nem mintha, nem lennének szavakra méltóak – épp ellenkezőleg! Kimerítően csak egy teljes cikkben lehetne igazán érdemben beszélni róluk!

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb