TB__

TOP 3 kirándulóhely tavaszra!

szerző kislolli 0

Tavasz van, elő a túrabakancsot! Előkerestük a legszuperebb belföldi kiránduló helyeket Nektek, szóval ha nem is bakancsot, de az edzőcipőt mindenképpen érdemes előkapni, bepakolni néhány szendvicset, vizecskét és plusz egy meleg pulcsit, és már indulhatunk is.. hogy hová? Válassz!

A Bakony legszebb gyöngyszeme vár.. – méghozzá a Cseszneki vár.. Viccet félretéve, mesés környezetben Győr és Zirc közötti lankán sétálva futhatunk bele ebbe a barokk stílusú várromba, miközben körülvesz minket a zöld -meg a kék. A váron kívül érdemes érinteni a Kőmosó-völgyet és a Sűrű-hegyi Ördög-lik barlangot is, bár néhol meredek emelkedőknek nézhetünk elébe, ilyen különleges kőképződményekkel aligha találkozhatunk máshol. Szent László elvesztett pénzeit meglelheted itt, persze csak képletesen értve; a több milliói éve itt elterülő sűrűn lakott tenger maradványai speciális kőzetet hoztak mára létre, melyek apró érmékre emlékeztető kavicsokká koptak.

Fotó: Kirandulohelyek.com / Cseszneki vár
Fotó: Kirandulohelyek.com /
Cseszneki vár

Ahol a Duna is egyet fordul, ott igazán érdemes tenni egy sétát.. ! Vagy ha nem is ott, vele szembe mindenképpen, hiszen olyan csodálatos panoráma sehonnan nem nyílik a Duna kanyarulatára, mint a nagymarosi Hegyes-tetőről. A Julianus-kilátó páratlan panorámával gyönyörködtet de mindenképp érdemes útba ejteni a Templom-völgyet is, és sétálni egyet az ős bükk erdő békés, magasztos árnyékában.

Fotó: Borzson.hu / A Duna látképe a Julianus-kilátóból
Fotó: Borzson.hu / A Duna látképe a Julianus-kilátóból

Boldogkőváralja község fölé magasodó Boldogkői vár önmagában is hívogató célpontja egy kirándulásnak, de megállhatunk a Malom-bástyánál is, ahol megnézhetjük, mi több ki is próbálhatjuk, hogyan működött egykor a szárazmalom. A környék másik nevezetessége a Péchy-Zichy kastély, amit mesébe illő őspark vesz körül. A kastély kertje gazdag állatvilágnak ad otthont, csodaszép madarakat, a tóban pedig folyami rákot és számos halfajtát van lehetőségünk megpillantani.

Fotó: Wikipédia / Boldogkőrváralja
Fotó: Wikipédia / Boldogkőrváralja

Bármelyiket választod a természet közelsége, a bölcs öreg fák jelenléte, az állatvilág békés ritmusa igazi kikapcsolódást nyújt majd!
Ha Neked is van kedvenc kiránduló helyed, oszd meg velünk hozzászólásban, nagyon örülünk neki!

Ha valódi élményekre vágysz, látogass el a www.travelbooggie.hu weboldalra és válogass kedvedre a naponta frissülő utazási és szabadidős ajánlatokból!

 

 

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb