TB__

Bakancslista 2018

szerző Lolli 0

Mi mást is csinálhatna egy vérbeli utazó az év kezdetén, minthogy eltervezi az idei év úti céljait. Hiszen mindig akad még új nézelődni való a világban, és mindig van olyan hely is, ahová visszamennénk.

Hála az égnek, a világunk millió csodát tartogat az utazóknak, Inkább a bőség zavara, nem pedig az úti célok hiánya az, ami ilyenkor megnehezíti a dolgunkat. Kis segítségként összegyűjtöttük a Top 5 belföldi úti célt 2018-ra! Tartsatok velünk!
Az idei évet a nyolcas szám végtelenhez fűződő kapcsolata miatt a nagy megújulások évének is tervezhetjük. Utazás szempontjából pedig a nagy visszatérésekének is. Íme a hazai öt klasszikus, ahol már talán jártál, de idén érdemes ismét visszamenni!

Kép: Lafemme.hu

Győr

Talán nincs benne a top három legkedveltebb hazai turisztikai célpont listában, de mégis érdemesnek találtuk az idei Bakancslistára. Az elmúlt években a központi részeket szépen felújították, bár egyébként nem volt rossz állapotban, a felújítás is inkább a modernizálás és interaktivitás jegyében zajlott. Érdemes a sporteseményeket is figyelemmel tartani, hiszen rendszeresen vannak a város szerencsés földrajzi helyzetének köszönhetően kajak- kenu versenyek megrendezve Győrben. A szerencsés földrajzi helyzet pedig nem csak a sportesemények miatt jó, de látványnak sem utolsó. Ugyanis ha a hídról nézzük, ahogy a két folyó egymásba torkoll, szemtanúi lehetünk két különböző, és eltérő színű élővilág eggyé válásának. A város egyébként tele van jópofa szobrokkal és isteni éttermekkel, kiülős és beülős sörözőkkel.

kép: Audi.hu

Pécs

Pécs nem véletlenül kapta meg az Európa kulturális fővárosa címet is pár éve, itthon is komoly szerepen van a kultúra épülésében. A kortárs zenei és színházi élet legjobb művészei között számos pécsi tehetséget üdvözölhetünk, a Pécsi Tudományos Egyetem Művészeti kara pedig számos más városból is ide vonzza a tehetségeket. Ez pedig a városon is ott hagyja keze nyomát: A főtér egy építészeti műremek, a számos galéria és múzeum között pedig helyes kis kávézók is érdemesek egy-egy sétára. A Vasarely Múzeumot semmiképp ne hagyjuk ki ha Pécsen járunk és ha esetleg eddig kimaradt, az Ókeresztény sírkamrák is megérnek egy sétát  – a föld alatti világ egy egészen különleges hangulattal lep meg.

Kép: Osztalykirandulas.hu

Szentendre

Szintén egy abszolút klasszikus, a Miniatűr, csoki, marcipán és horror múzeummal, skanzennel és még egy csomó rettenetesen érdekes és izgalmas kisebb – nagyobb látnivalóval. Szentendre is egy folyamatosan megújuló és állandó pezsgésben lévő városka, ráadásul a kortárs képzőművészet fontos helyszíne is. Nem véletlenül vonzza a művészeket (is) a Budapestről könnyedén elérhető városka, hiszen a Visegrádi-hegységnek egy kiemelkedően szép Duna parti szakaszán fekszik, zegzugos kis utcáival, színes sikátoros sétányaival igazán romantikus hangulatot kelt a látogatók szívében. Duna partja jól bejárható, és nyáron kitelepült street-food egységekkel is találkozhatunk már, nem csak a város központjában, de távolabb eső Duna parti részeken is.

Kép: Dunakanyargo.hu
Kép: Getyourguide.com

Eger

Az elmúlt években szintén komoly tatarozáson esett át az Egri vár és környéke. Az eredmény pedig régi-új: a régi hangulat, új köntösben, kényelmesebben, modernebben és jobb állapotban. Eger egy kicsit mindig a középkor romantikája lesz a szívünkben, a vár falai között sétálva mindig újra átéljük azt a bizonyos egri hangulatot. Természetesen a Szépasszony-völgy is hozzá tartozik egy tisztességes egri körtúrához, ne maradjon hát ki az sem. A borok mellett az ételek is kiválóak, a borvidékek pedig gyönyörűek, megérnek egy két kóstolóval összekötött sétát a szabadban.

Kép: ieger.com
Kép: Egriugyek.hu

Gyula

Fürdőváros nem egy van hazánkban szerencsére, de az különleges helyzet, hogy egy jól felszerelt, változatos, szuper gyógyfürdő és egy hangulatos, romantikus várkastély egymás szomszédságában helyezkedjen el, ritka kellemes. A Gyulai Várfürdő és a Gyulai Várkastély pedig éppen ilyen közel fekszenek egymáshoz, napközben gyógyító csobbanás, akár a csúszdákról, vagy épp babapancsoló teljes kihasználása, este pedig egy kellemes séta a vízparton a vár mellett, és egy finom vacsora valamelyik szuper étteremben – amiből szintén nincs hiány.

Kép: Blog.kudoybook.com
Kép: Szallasvadasz.hu

Tartsatok velünk 2018-ban is, mi pedig elhozzuk a legizgalmasabb és legérdekesebb helyeket, Kishazánkból és a Nagyvilágból egyaránt!

BANNER_tb
BANNER_tb