TB__

Ínycsiklandó ropogós liba recept

szerző Ila 0

Szent Márton napján hagyományos étel a liba, melyet általában párolt lila káposztával és burgonyával kínálunk. Ehhez hoztunk most egyszerű és bevált recepteket.

A liba húsa rendkívül zamatos, bőrével és zsírjával együtt elkészítve pedig kifejezetten szaftos lehet. Aki pedig a zsír szó hallatán az egészsége miatt aggódna, megnyugtathatjuk, a liba és a kacsa zsírja telítetlen zsírsav tartalma miatt legalább olyan egészséges és értékes, mint a mangalica zsír vagy az olívaolaj! Ahogyan barna húsú szárnyasokat mindig, elkészítési módtól függetlenül, a libasültet is lágyabb vörösborokkal kínáljuk.

Ropogósra sült libacombok

Fotó: Pinterest.com

​Hozzávalók:

  • 4 libacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 száraz fehérbor
  • só, őrölt bors, majoránna 

A combokat a fölösleges zsiradéktól megtisztítjuk, majd hideg vízzel megmossuk, szárazra töröljük és sóval alaposan mindenhol átdörzsöljük. Ezután majoránnával és borssal fűszerezzük és fél napot hűvös helyen pihentetjük.
Ezután a korábban félretett zsiradékot sütés álló lábasba tesszük, ha a zsír felolvadt, a combokat pár percig sütjük benne. Ezalatt a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a hús közé tesszük és az egészet felöntjük a fehérborral. Lassú tűzön, bőrével lefelé, fedő alatt addig pároljuk a combokat, amíg a lé nagy része elfő, a hús pedig szépen megpuhul.
Végül 220 fokos előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb. 20-25 perc alatt), közben a levével többször meglocsoljuk.

Letöltöm a receptet! >>>

Párolt lilakáposzta extrákkal

Fotó: Pinterest.com

​Hozzávalók:

  • 1 kg lilakáposzta 
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál ecet ( 10%)
  • Fél pohár mazsola (kihagyható)
  • 1,5 evőkanál cukor 
  • 3-4 kanál olvasztott libazsír
  • 1 teáskanál kömény
  • só, őrölt bors

Kezdetnek a káposztát fel negyedeljük, a torzsákat kivágjuk, a megmaradt részt vékonyra gyaluljuk, alaposan besózzuk, borsozzuk, majd összekeverés utána körülbelül 20 percet hagyjuk állni, mialatt libazsírban a cukrot felolvasztjuk, és ha már szép barnás színe van, az apróra vágott hagymát és a köményt megfuttatjuk benne.
A káposztát kinyomkodjuk, majd az olvasztott cukorba forgatjuk, hozzá adjuk az ecetet és a mazsolát, és fedő alatt addig pároljuk amíg a leve teljesen eltűnik. Párolás közben érdemes időnként óvatosan átkeverni.

Letöltöm a receptet! >>>

Libazsírban pirított burgonya

Fotó: Pinterest.com

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 3-4 evőkanál olvasztott libazsír
  • rozmaring, só, őrölt bors

A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy tepsiben az olvasztott libazsírra tesszük, fűszerezzük és időnként megkeverve 220-230 fokon készre pirítjuk.

Letöltöm a receptet! >>>

Jó étvágyat hozzá!

Fotó: Pinterest.com

5.0

Finomsági faktor
BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb