TB__

Mindig van újdonság az égen

szerző Ila 0

Eresszék el fantáziájukat és repüljenek képzeletben egészen a csillagokig. Ebben lesz segítségükre a Bakonybéli csillagászati központ.

Magyarország elsőszámú, komplex csillagászati ismeretterjesztő élménycentruma Önökre vár! A Pannon Csillagda a Bakonybélben egy modern távcsőpark, 3D-s planetáriumi show, interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítás egyben!

A 800 m2-es látogatóközpont folyamatosan megújul, ennek köszönhetően újra és újra friss élményekkel tölti fel az érdeklődőket.

ÚJ planetáriumi film: “Acta Galilei” címmel
A Csillagda Planetáriuma esti programok alkalmával műsorra tűzte vadonatúj filmjét, amely a firenzei Galilei Múzeum és a Vatikáni Csillagvizsgáló közreműködésével készült. A film a távcsöves csillagászat atyjának, Galileinek életét és felfedezéseit dolgozza fel. A felvételek eredeti helyszíneken – Firenze, Pádua, Pisa, Velence és Róma – követik végig Galilei sorsát. Korabeli dokumentumok és modern számítógépes animációk tárják fel előttünk a csillagos ég titkait, ahogy egykor a nagy tudós látta.

A hét napjain különböző tematikus programokból választhatnak a látogatók, amelyekhez illeszkedve minden egész órában filmvetítés és naponta 3 alkalommal szakvezetés is indul.

Témák:

  • A világegyetem gigászai: galaxisok, fekete lyukak
  • Mars és Hold útikalauz stopposoknak
  • Száz Holdas Bakony – program kisgyermekek és családjaik részére
  • Célpontok vagyunk? Hullócsillagok és kisbolygók

Tekintse meg a részletes információkat és a tematikus programok időpontjait!>>> 

Fotó: Pannon Csillagda

BANNER_tb

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BANNER_tb