1 000 Ft-tól/fő - Európai Történeti Kertek Napja – 2024. április 26.
Érvényes: 2024.04.26
Gödöllői Királyi Kastély
  • Magyarország, 2100 Gödöllő
    Grassalkovich-kastély
  • +36 28 410 124
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Ünnepelje velünk a Történeti Kertek Európai Napját!

Az Európai Tanács Miniszteri Bizottsága 2010-ben fogadta el a „Kulturális útvonalak”-ról szóló programot, amelynek célja a tagállamok történeti kertjeinek történelmi, művészeti és társadalmi értékének bemutatásán keresztül a közös európai kultúra népszerűsítése. A Gödöllői Királyi Kastély 2023. június 27-én a Magyar Kertörökség Alapítvány támogatásával csatlakozott az Európai Történeti Kertek Útvonalához, így olyan gyakorlati kérdésekben is tapasztalatot cserélhetünk, mint a történeti kertek megőrzése és megújulása, illetve azok ökológiai és gazdasági fenntarthatósága. Idén április 26-án ötödik alkalommal kerül megrendezésre a "Történeti Kertek Európai Napja" rendezvény, amely az egyesült kertek Európáján keresztül nyújt bepillantást a közös történelmi, kulturális és botanikai örökségbe. Az eseménysorozatban a gödöllői kastélyi is részt vesz számos programmal, amelyek segítségével felfedezhetik az angolpark titkait és helyszíneit.

Programok:

Parkmesék herceg Egérváry Elemérrel felfedezőcsomag családoknak
Időpont: 2024. 04. 26-28.
Herceg Egérváry Elemér a Gödöllői Királyi Kastély első számú egérlakója segítségével felfedezheted a kastélypark titkos helyeit, állatait, növényeit. A munkafüzet segítségével játékos módon szerezhetsz ismereteket és a parktérkép segít a tájékozódásban. Az önálló felfedezőcsomag a kastély jegypénztárában található most hétvégén kedvezményesen 500 Ft-ért. Magyar nyelven elérhető az egész nap folyamán.

Kastélypark növényei és rovarai tanösvény
Időpont: 2024. 04. 26-28.
A kastélypark a Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként számos olyan különleges növényfajtával rendelkezik, amelyek nem lennének ilyen gyönyörűek az őket beporzó rovarok nélkül. Ezek a kis élőlények nem mindig kapnak méltó figyelmet, így a hétvégén kihelyezett tanösvényen most jobban megismerheted őket. Egész nap ingyenesen elérhető önálló tevékenység.

ParkoZoo
Időpont: 2024. 04. 26 és 2024.04.27
A múzeumpedagógiai foglalkozás során felkeressük a park titkos helyeit, növényeit, állatait. Kincskereső feladatlappal indulunk útnak a Duna-Ipoly Nemzeti Park részét képező kastélyparkban. Az Európai Történeti Kertek Napján (04.26.) kedvezményes jegyárral látogatható a program magyar nyelven.

Odú kukucskáló
Időpont: 2024. 04. 27.
Interaktív séta keretében felkeressük a kastélypark madárodúit, megismerkedünk a legnépszerűbb fajokkal, akik előszeretettel fészkelnek ide. Szakmai partnerünk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja.

Látogatás a Királydombi Pavilonban
Időpont: 2024.04.26-28.
A tevékenységek rövid leírása: A kastélypark egyetlen megmaradt barokk kori építménye a Királydombi pavilon a honfoglalás kori vezérek és a magyar királyok arcképeivel. A kastélytól mintegy 200 méterre található, hatszögletű pavilont Grassalkovich I. Antal építtette az 1760-as években. A XVII–XVIII. században a főúri lakhelyek belső díszítéseként alakítottak ki ősgalériákat, királygalériákat. Az épületet 2002-ben állították helyre. A képsorozatot fotótechnikával reprodukálták. A megmaradt festmények másolatai mellé metszetek és más ábrázolások alapján nagyított és színezett képek kerültek.
A hétvégén 10.00-16.00 -ig ingyenesen látogatható.

Parkséta
Időpont: : 2024.04.26. 15 óra
A tevékenységek rövid leírása: A parkséta alkalmával évszázados fák között sétálva, megismerkedhetnek a kert történetével, de betekintést kaphatnak az országos jelentőségű védett természeti terület értékeibe, növény- és állatvilágába.
Részvételi díj: kedvezményes jegyáron 1.000 Ft/ fő

Kerttörténeti séta
Időpont: 2024.04.26-27. 11.00, 13.00
A tevékenységek rövid leírása: Megismerkedünk a kastély építéstörténével, a park átalakulásával, kitérve az angol és francia típusú kertre, és annak használatára. A vezetés alatt a ritkán látogatható előkertekben is sétát teszünk.
Részvételi díj: kedvezményes jegyáron 1.000 Ft/ fő

Sétáló koncert
Időpont: 2024.04.26.
A tevékenységek rövid leírása: Kamarazenei vonós koncert hallható a csodálatos kastélyparkban. A koncert körülbelül 30 perces. A program ingyenesen megtekinthető.

 

További részletek >

Hasonló ajánlatok
Hotel Délibáb**** Hajdúszoboszló

Délibáb LADIES NIGHTS

40 000 Ft-tól/fő/éjszaka
Hotel Helikon****superior

Aktív balatoni pihenés Keszthelyen

37 970 Ft-tól/fő/éjszaka
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×