11 500 Ft-tól/fő - Zene-Bor - a 100 Tagú Cigányzenekar évadzáró gálakoncertje
Érvényes: 2022.12.30
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Előszilveszterezzen a 100 Tagú Cigányzenekarral december 30-án a „ZENE-BOR” koncerten a Budapest Kongresszusi Központban!

Minden évben a ZENE-BOR ünnepén, december 30-án nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedül álló 100 Tagú Cigányzenekar a Budapest Kongresszusi Központban.
Két részes műsoruk repertoárján Brahms, Monti, Dinicu, Rossini, Sarasate közkedvelt dallamai mellett részletek hangzanak el Kálmán Imre, Lehár Ferenc legnépszerűbb operettjeiből majd a folytatásban fergeteges vonó- és cimbalompárbaj részesei lehetünk.
A klasszikusok mellett idén is felcsendülnek ismert népzenei művek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzás világgal gazdagítva.

Az est egyik vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész, napjaink egyik legkarizmatikusabb fiatal virtuóza, aki a világhírű mester, Itzhak Perlman tanítványaként diplomázott a New York-i Julliard Egyetemen. Azóta is számos külföldi és hazai koncertje mellett mindig nagy szeretettel lép fel a Zenekarral.
Idén, hagyományteremtő céllal operett részletekkel is szeretnénk kedveskedni vendégeiknek. Lehár Ferenc és Kálmán Imre népszerű operettjeiből nyújtunk át egy csokrot, melyre két kitűnő, tehetséges művészt hívtunk meg Benedekffy Katalin, a Budapesti Operettszínház vendégszólistája és Turpinszky Gippert Béla, a Magyar Állami Operaház magánénekese személyében.
Az előadást Lendvai Csócsi József főprímás vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta, és a Radetzky induló zárja.
Az est különlegessége, hogy koncert előtt és a szünetben a közönség borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak, borpincéinek termékével.
Azok a vendégek, akik a zeneélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt négyfogásos vacsora kíséretében vagy sósfalatok és bor mellett élvezhetik a 100 Tagú mind hangzásban mind látványban lebilincselő, páratlan előadását.
Az ünnepi vacsora, melyet a Novotel Congress kiváló mesterszakácsa erre az alkalomra állított össze, méltán kíséri a hagyományosan forró hangulatú koncertet. A sertésszűzsült borskéregben tejszínes vargányaraguval, rakott burgonyával, marinált zöldségekkel és mandulás brokkolival remek párosítás a kitűnő Hajósi-Bajai borvidék szép boraihoz.

A koncert második része a mindig nagy sikert arató különleges desszert jegyében telik, idén a választás a Pannonhalmi sárgabarackos karamell tortára esett.
Az est fináléja az elmaradhatatlan tüzijáték, mellyel köszönti a zenekar szilveszter előnapját és kíván mindenkinek sikeres, boldog új esztendőt.
A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén a Zene-Bor-Gasztronómia harmóniája már 26 éve nyújt felejthetetlen élményt a december utolsó napjaiban kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó közönségnek.

„Zene-Bor” a 100 Tagú Cigányzenekar évadzáró gálakoncertje

Időpont: 2022. december 30.
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ 

Program:
18.30 kapunyitás, borkóstoló
19.00 Koncert I. rész / vacsor
20.00 Szünet / borkóstoló
20.20 Koncert II. rész / vacsora folytatása


További részletek >

Hasonló ajánlatok
Gödöllői Királyi Kastély

Az itáliai barokk remekei az Gödöllői Királyi Kastélyban

8 000 Ft-tól/fő
Gödöllői Királyi Kastély

Európai Történeti Kertek Napja – 2024. április 26.

1 000 Ft-tól/fő
további hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×