2 600 Ft/fő - Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen
Érvényes: 2022.01.01 - 2024.01.31
Hungary Card
  • Magyarország, 1056 Budapest
    Váci u. 78-80.
  • +36 1 267 0896
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása


Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeuma a Dunakanyar és Budapest környékének legnépszerűbb látnivalója. A számos díjat elnyert múzeum a teljesség igényével mutatja be az ország legfontosabb néprajzi egységeit. 

A Skanzen Budapest mellett, a Pilis-hegység lábánál várja a természetben, különleges vidéki hangulatban kikapcsolódni vágyókat. A Skanzen állandó szabadtéri kiállításai a 100-200 évvel ezelőtti magyar vidéki életbe repítenek, ahol a faluképbe rendezett tájegységek terein, utcasorain sétálva nemcsak a népi építészetet, hanem a lakáskultúrát és életmódot is megismerik a látogatók. A portákon, lakóházakban, pajtákban, műhelyekben, templomokban megelevenednek hétköznapok és ünnepnapok.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum célja, hogy bemutassa a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját eredeti áttelepített épületekkel, hiteles tárgyakkal, régi településformák keretében, a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakban.

Az élő múzeum

A szabadtéri múzeum kiállítási épületeit, berendezési tárgyait pótolhatatlan értéként tartják számon, hiszen nagyrészt eredeti épületekről és tárgyakról van szó, a 18. század végétől a 20. század közepéig. A szabadtéri kiállítások lehetővé teszik, hogy a falusi élet hangulatáról és léptékéről valós benyomásokat szerezzen a látogató. A hű faluképet nemcsak a településbe rendezett, bútorozott lakóházak adják, hanem a gazdasági épületek, műhelyek, malmok, megművelt kertek, állattartó tanyák.

Mintha időutazáson vennénk részt; kézműves mesterek dolgoznak a házakban és udvarokban, a tanyán bárányok bégetnek, gabonát őröl a vízimalom, a pékségből frissen sült áru illata csapja meg az orrunkat, és magunk is részeseivé válhatunk ükanyáink vidéki életének.

Be szabad-e jönni kutyával a múzeumba?

A Skanzen gyönyörű természeti környezete, a csend, a nyugalom, és a tágas zöldterületek sok gazdit vonzanak kutyáikkal. Múzeumunk továbbra is szeretettel várja őket, hiszen célunk, hogy aki szeretne, kikapcsolódásra találjon, ami nem csak tartalmas, de igazi feltöltődést is kínál a dolgos hétköznapok után.  

 

ELÉRHETŐSÉG:

Szentendre, Sztaravodai út, 2000, Tel: (26) 502 537

SKANZEN MEGKÖZELÍTÉSE:

A Skanzen megközelíthető autóval, vagy kerékpárral, ez esetben a 11-es számú főútról a Sztaravodai útra kell lekanyarodni, innen körülbelül 3 km távolságra található a múzeum, autóval 5 perc, gyalogosan 40 perc az út. A 11-es úton Újpest-Városkapu és Esztergom között közlekedő távolsági buszról a Szentendre, Izbégi elágazás nevű megállónál kell leszállni. A Skanzen honlapján érdemes tájékozódni a Skanzen vonat menetrendjéről is.

  

További információért látogasson a Skanzen weboldalára! 

HungaryCard kártyával kedvezményesen válthatja meg a belépőjegyét.

Kártya felmutatására 10% kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából.
HungaryCard Plus csomag esetén 1 alkalommal 2 fő részére ingyenes belépő a Skanzenba. 

A 64428 kuponkód segítségével  

10% kedvezménnyel rendelhető meg a kártya bármely típusa a www.hungarycard.hu oldalon keresztül. 

 

RENDELJE MEG MOST KEDVEZMÉNYES HUNGARY CARD-JÁT>>>     

  

 

 További információk a kártyáról

 

 

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×