1 500 Ft/fő - Varázslatos Alaszka
Érvényes: 2021.03.03
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

 

VIRTUÁLIS KULTURÁLIS TÚRÁK

Különleges virtuális kalandra indulunk…

2021. március 3. szerda 18:00-19:30

 

Varázslatos Alaszka

Kollár Ágnes idegenvezető előadása

 

Napjainkban kuriózumszámba megy, ha olyan helyre utazhatunk, ahol szinte érintetlen a táj; ahol még a termeszet erői, törvényei szabadon, emberi beavatkozás nélkül működnek; ahol rengeteget tanulhatunk a legfontosabb kötelékről: a természet és az ember kapcsolatáról, történeti távlatokban és napjainkban egyaránt. Szakértő vezetőnk, Kollár Ágnes otthonosan mozog egy ilyen varázslatos helyen: Alaszkában. Ezúttal mi is vele tarthatunk!

A virtuális túra során az alaszkai partok mentén hajózó tengejárók útvonalát követve meglátogatjuk a világ legnagyobb totem oszlop gyűjteményét Ketchikanban, púposbálnákat lesünk meg Icy Strait Pointnál, Juneau környékén gleccser- és esőerdei túrát teszünk, Skawgayben pedig a kutyaszánhajtó versenyek világával ismerkedünk meg. A Hubbard gleccsernél testközelből figyeljük meg, ahogy óriási jégdarabok olvadnak le és zuhannak az óceánba, eltöprengve e jelenség hatásain az egész emberiségre nézve.

Nem maradhat ki virtuális túránkból a Denali Nemzeti Park sem, ahol a szinte érintetlen vadon tárul föl előttünk: grizzly medvéket, szürke farkasokat, jávorszarvasokat figyelhetünk tisztes távolból. Végül a híres Wilderness Expressen, az üvegtetejű vonaton utazunk Fairbanks városáig, majd tovább, hogy aranymosóként próbáljuk ki magunkat az Északi Sarkkör vidékén.

Kollár Ágnes így vall önmagáról: „1998 nyarán, főiskolai hallgatóként kalandvágyból elvállaltam egy nyári munkát Cipruson: egy utazási iroda keresett helyi képviselőt, más néven telepített idegenvezetőt. Az ekkor elémtáruló világ megigézett, a munka pedig idővel a hivatásommá vált. Mindez rengeteget változott azóta, és változik a mai napig, csak egyetlen dolog maradt állandó: az öröm, amit ez a hivatás jelent. Kapcsolatot teremteni ismeretlen és ismerős között, közben emberi élmények, esetleg életre szólok kalandok részének lenni olyan érzés, amiért minden nap hálás tudok lenni!”

 

Helyszín: Zoom (a jelentkezés során kapott linkkel) 
Részvételi díj: 1 500 Ft

Az előadásra 2021. március 2-ig várjuk jelentkezésüket!

Az előadás online, Zoomban zajlik (az előadáson való részvételhez nem szükséges külön Zoom regisztráció).

 


  YES TRAVEL - Utazni jóóóóó

 

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×