6 900 Ft/fő - A nyár vírágízei - virágkóstoló A Titkos kertben
Érvényes: 2020.08.12
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Jelentkezés: rozsakunyho.alkotomuhely@gmail.com

Van egy csodaszép kert Velencén, amely időről-időre megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. 2017. májusa óta virágkóstoló programokkal is bővült A TITKOS KERT kínálata! Több televíziós műsor, többek közt a Gasztroangyal is bemutatta ezt az izgalmas világot. Ön is részt venne egy kóstolós kertlátogatáson?

" Az élménygasztronómia különös világa az ehető virágok csodája."

A kertlátogatás során Dóra végig kalauzol kertjében A TITKOS KERTben, mesél növényeiről és a kertjének kialakításáról is.
A virágkostóló részben Halmos Monikával beszélgetünk arról, melyek az ehető virágok a kertben, mire érdemes figyelni a termesztésüknél, melyiket, mikor érdemes "szüretelni". Hogyan tehetjük el a kedvenc virágokat későbbre, télire - egyáltalán, eltehetjük-e? Mire használhatjuk, melyek a fűszerezésre, színezésre alkalmasak, melyeket tehetjük salátába? Milyen virágokat tölthetünk, süthetünk?
Kalandozunk kicsit a "virágtörténelemben", milyen rögös út vezetett az arisztokratikus kastélykonyhákból, a paraszti kertekből a mai csúcsgasztronómiába és a reformkonyhába. Miről írtak kétszáz éve a szakácskönyvek, és mely virágos receptek azok, amelyeket már ókor embere is készített? Hihetünk-e az interneten százával közzétett virágos recepteknek?

Kóstolunk: előbb a kertben: ahogy ismerjük a virág színét, illatát, bársonyosságát vagy éppen haragos durvaságát, ugyanúgy az ízével is érdemes tisztában lenni. Kóstolunk virágot édesen, sósan, tésztába sütve, cukorba forgatva, salátaként, lágy nyári desszertként gyümölccsel házasítva. Ételeinkbe komponálva őket az illat, íz és látvány együttes élményével teli, szenvedélyes kulináris kalandokban lehet részünk.

Elmerülünk egy kicsit a virágos irodalomban: mert a regények is tartogatnak remek történeteket, drámába ágyazott virágos recepteket - virágos és kerti irodalom Alphonse Karr kis francia kertjétől az emigrációban író Hock János lelkész virágmeséin át egészen a kortárs Virágzabálókig.

Tartsanak velünk a kertlátogatással egybekötött virágos ételköltemények kóstolójában!
Virágkóstoló a kert aktuális virágaiból, növényeiből, szakértő vezetéssel:

Uliczki Dóra kerttulajdonos, kertépítő-lakberendező,
Halmos Monika food stylist, az ehető virágok szakértője, fitoterapeuta

Időpont: augusztus 12. SZERDA 17-19 óra óra
Időtartam: 2 óra
Max létszám: 20 fő
Részvételi díj. 6900 Ft /fő

JELENTKEZÉS:
rozsakunyho.alkotomuhely@gmail.com email címen!

Várunk szeretettel! Uliczki Dóra & Halmos Monika

Kérdése van? Visszahívjuk!×