Virtuális túra a párizsi Louvre Múzeumban
Érvényes: 2020.04.04 - 2022.06.25
Gyerekkel.hu Online Utazási Iroda/Travelbooggie.hu Kft
  • Magyarország, 1032 Budapest
    Kiscelli u. 75.
  • +36 20 804 6835
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A Louvre, Párizs világhírű múzeuma, a Louvre méltó párja lehet a londoni British Museumnak, és a Vatikáni Múzeumnak, hisz gyűjteményét tekintve a világ egyik legnagyobb és legteljesebb kollekciójával büszkélkedik. Ami pedig a látogatottságot illeti, évek óta az első helyen áll a múzeumok között, 2011-ben 8,9 millióan zarándokoltak el a művészetek eme szentélyébe.

A híres intézmény olyan nevezetességekkel csalogatja a látogatókat, mint Leonardo da Vinci (és talán a világ) leghíresebb festménye, a Mona Lisa, a klasszikus görög szobrászat örökéletű gyöngyszeme, a Milói Vénusz, Rodin Gondolkodója, Eugene Delacroix mozgalmas festménye, a Szabadság vezeti a népet, vagy a keleti irodalom (és jog) egyik legkorábbi műremeke, a Hammurapi-sztélé, vagy közismertebb nevén törvényoszlop.

A Louvre épületének története a XII. századig nyúlik vissza: az 1180-1223 között uralkodó Fülöp Ágost korában Párizs Európa legnagyobb városa volt, de a király előrelátóan a város védelméről is gondoskodott a potenciális angol-norrmann fenyegetés ellen. Ekkor határozta el a Szajna jobb partján egy erőd építését, mely Louvre néven vált ismertté. Az évszázadok során az erődítmény kastélyként (chateau), királyi vadászházként, várként funkcionált, miközben többször is átépítették, először gótikus, majd reneszánsz stílusban, benne élt Medici Katalin, IV. Henrik, míg nem XIV. Lajos a versailles-i kastélyba költöztette udvartartását. Ennek ellenére a Louvre kibővült, s ettől fogva a királyi hivatalnokok, művészek és tudósok lakhelye lett. 1793-ban alakították át múzeummá, majd III. Napóleon korában (1852) nagyméretű felújításon esett át: a Louvre és a Tuileriák egyetlen óriási palotát alkottak, amelyben az udvartartás, a minisztériumok, a múzeum, a képtár, kertek, katonai dísztér, lovaglóiskola is elfértek. 1871 óta – amikor a Tuileriák palotája leégett – azonban csak a pénzügyminisztérium és a múzeum van a Louvre-ban.

1989-ben építették hozzá a rozsdamentes acélból és üveglapokból készült, 21 méter magas piramist, mely a legtöbb párizsit megosztja. Üveglapjainak száma a városi legenda szerint 666, ami az ellenzők legfontosabb ütőkártyája, mondván, ez a Sátán száma. A tervezőiroda szerint az üveglapok száma 698, de eddig még nem sikerült egységes darabszámot kapni rá.

A múzeum 652 ezer négyzetméteres területén több mint 30 ezer műtárgyat őriznek, így egy nap alatt is csak nagyon felületesen járható be az egész gyűjtemény. Ha minden darabját értékének megfelelően, rendesen szeretnénk megtekinteni, egy élet sem lenne elég rá.


#Maradjotthon! és a fotelből egy kávé mellett járd be virtuálisan a híres Louvre-t!

 

Gyerekkel.hu Online Utazási Iroda/Travelbooggie.hu Kft

Rodoszi nyaralás I Amada Colossos Resort 5*

1 156 200 EUR/2 fő/7 éj
Gyerekkel.hu Online Utazási Iroda/Travelbooggie.hu Kft

Luxuspihenés Törökországban

1 258 200 Ft/2 fő/7 éj
Kérdése van? Visszahívjuk!×