500 EUR/fő-től - Fedezd fel az Arab-öböl csodálatos világát!
Érvényes: 2019.10.24 - 2019.12.31
7Mérföld Utazási Iroda
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Egy térség, ahol nemcsak az Ezeregyéjszakai meséi elevenednek meg, hanem valóra válik az elképzelhetetlen is.

Síelés a sivatagban, mesterséges szigetek, víz alatti éttermek és hatalmas üzletközpontok - igen, ez Dubai. Ahol ha nem akarsz az aranymívesek utcájában sétálni, akkor automatából is vehetsz aranyrudakat. Ikonikus épületekből sincs hiány: a legmagasabb épület a Burj Khalifa, talán a legismertebb luxusszálloda a világon a Burj Al Arab, de elkészült már a Dubai Frame is, ami két hatalmas, karcsú toronyépület 150 méteres magasságban összekötve, mintegy keretbe foglalva a város fejlesztéseit. Hamarosan felülhetsz a világ legnagyobb óriáskerekére is, ahonnan pazar kilátás nyílik majd. Bár nem kérdés, hogy itt a nemzetközi konyha minden irányzata képviselteti magát, kevésbé ismert, hogy februárban egy hónapig tart a foodfestival, ahol az egyszerűbb ételektől a fine dining specialitásokig mindent megkóstolhatsz.
Ha gyerekekkel utazol ne hagyd ki a Legolandot, a vizi vidámparkokat a hatalmas csúszdákkal és persze a Motiongate parkot, ami egy Hollywood-ihlette hatalmas vidámpark.

A legtöbb hajó éjszakázik is Dubaiban, de lássuk mit csinálhatsz még, ha hajóval indulsz felfedezni a térséget!

Abu Dhabi legismertebb és legnagyobb épületébe a Sheikh Zayed nagymecsetbe bárki ellátogathat, de érdemes megtekinteni a sólyom-kórházat is. Forma1 rajongóknak és gyerekekkel kihagytatlan attrakció a Ferrari World, ahol a világ leggyorsabb hullámvasútja található; Yas Islanden az egész család megtalálja a számítását hiszen homokos tengerpart és egy remek csúszdapark is van itt. A környékre príma kilátás nyílik a Jumeirah at Etihad Towers hotel 74. emeletéről. Akik nem a hotelben laknak belépővel juthatnak el ide, de az összeg levásárolható a kilátó kávézójában.

Bár a sivatag, a régi halászfaluk emléke, a beduin szokások nyomai az előző két kikötőben is fellelhető, ezeket érdemesebb inkább Fujairah emírségben megismerni. Ha kalandosabb kedvű vagy, vegyél részt egy dzsiptúrán a dűnéken, tevegelj a sivatagban vagy lesd el a solymászok trükkjeit!

Egészen más világba csöppensz Ománba érkezve: itt nincs az az óriási felhajtás és a legek hajhászása. Közel van a sivatag és benne a különböző sziklaalakzatok, fjordok, eldugott vízesések. De ha pihenésre vágysz, szép a tengerpartja és ha pedig nézelődnél régészeti emlékei, épületei és városai is csodálatosak.

Bahreinben egyszerre látod a múlt és a jelen nyomait. Erődje az UNESCO Világörökség része, mecsete és piaca is lenyűgöző. Múzeumában az olajkutakról is tájékozódhatsz, míg a gyöngyhalászatnak nemcsak a múltja, hanem a jelene is megfigyelhető több helyen. Forma1 pályáján ha épp nincs rendezvény, akkor beléphetsz akár a controll roomba is, ahol a verseny alatti fontos döntéseket hozzák.

Egyes hajók megállnak Dohában és India kikötőiben is, de ne itt olvasgass, gyorsan válassz a hajóutak közül és nézd meg élőben ezt a varázslatos vidéket!


 

5 KEDVENC DUBAI HAJÓUTUNK:

Kattints a linkekre az út részleteihez!

1. Msc Bellissima: nemcsak gyönyörű hajó, de a térségben a legújabb is! Kétféle útvonalon is: egyrészt Omán irányába, másrészt Qatar és Bahrein felé

2. Msc Lirica: ha egy hét kevés, két hét sok; itt az ideális megoldás: ez a hajó 10-11 éjszakás útvonalakon jár

3. Costa Diadema: kedvező áron egyhetes hajóutak a térségben. Dubai, abu dhabi és qatari indulással is foglalható, így könnyebb lehet kedvező repjegyet találni hozzá.

4. Jewel of the Seas: ha az amerikai stílus rajongója vagy és szereted, ha a hajón is rengeteg a program, akkor ez Neked való

5. Crystal Esprit: ha elsőosztályú kiszolgálást vársz, de nem szereted a tömeget, utazz stílusosan és válaszd ezt a luxusyachtot!

 

Kérdése van? Visszahívjuk!×