13 000 EUR/fő - Élje át élete kalandját! Vegyen részt egy felejthetetlen Grönlandi hajóexpedíción
Érvényes: 2019.06.24 - 2019.11.30
7Mérföld Utazási Iroda
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Fantasztikus kalandra vágysz? Szeretnél igazi felfedezővé válni? Megvan rá a lehetőséged! Utazz Göndlandra a világ legnagyobb és egyik legérdekesebb szigetére! A legtöbb ember csak elrepül felette, és eszébe sem jut, hogy ide látogasson. De te nézd meg a saját szemeddel ezt a csodálatos csodálatos helyet, a lélegzetelállító gleccsereket, a sarki állatvilág képviselőit. Ráadásul felfedezheted az időjárás viszontagságaihoz alkalmazkodó inuitok falvait, kultúráját.

Mit látni Grönlandon?

  • Természetesen rengeteg jéghegyet, havat, festői fjordokat és gleccsereket. Az Antarktiszon kívül itt vannak a legnagyobb gleccserek, köztük a Jakobshavn, ami az Atlanti-óceán jéghegyeinek 10%-át teremti; az Ilulissat-jégfjord pedig a Világörökség része.
  • Elképesztő élővilágot: a bálnák és narválok mellett jegesmedvék, sarki rókák, hermelinek, rénszarvasok, sarki nyulak, lemingek és pézsmatulkok is láthatók. 60-féle madár is él itt, közülük a legismertebb a lunda.
  • Egyedülálló fényeket: júniustól augusztusig a fehér éjszakák, októbertől áprilisig a legkülönfélébb színű sarki fények kápráztatják el
  • Hihetetlen kultúrát: viking települések maradványait, inuit szokásokat, színes városokat

Miért pont hajóval?

Grönland 80%-át jég borítja, ennek és a rengeteg gleccsernek „köszönhetően” sem vasút-, sem közúthálózat nincs. Az egész szigeten összesen 150 km-nyi út van, de ez nem a városokat összekötő vonalakból áll, hanem a lakott területek utcáiból.

Két település közt csak repülővel, hajóval vagy szánnal lehet közlekedni. Ebből adódóan elég nagy költséget és időráfordítást jelent, ha a „megszokott” módon próbálná felfedezni a szigetet.

A hajó kabin elfoglalása után már teljes kényelemben lehet felfedezni az egész partvidéket anélkül, hogy különböző járművekkel kellene utazgatni és folyton ki-be pakolni.

Milyen hajót válasszon?

A hajók közül érdemes a kisebb, expedíciós hajókat választani két okból is:

a nagyobb hajók csak egy vagy két kikötőt érintenek, amik Grönland keleti vagy déli részén találhatók, míg a legizgalmasabb térség a nyugati partvidék, ahol leginkább a kisebb méretű és megfelelő kialakítású hajók tudnak navigálni.
ebben a térségben is járnak kutatóhajók, viszont figyelembe véve azt, hogy a kétféle hajón közel azonos áron lehet utazni (ami nem kevés pénz), egyáltalán nem elhanyagolható a minőségbeli különbség sem a szállást, sem az ellátást tekintve. Az expedíciós hajókon tökéletes kényelemben, kétágyas szobákban vagy lakosztályokban alhat, ráadásul nem csak teljes ellátással, de a legfinomabb falatokkal kényeztetik.
Mennyibe kerül mindez?
Az élmény megfizethetetlen. A hajóút ára szezontól, időtartamtól és telítettségtől függően változhat, kb. 13 000 EUR/főnél kezdődik (kb. 5,7 millió Ft/fő).

Ez magában foglalja a repülőjegyet párizsi indulással, a hajóutat kétágyas lakosztályban, a teljes ellátást korlátlan italfogyasztással napi 24 órán keresztül, internethasználatot, szervízdíjat, az expedíciós kirándulásokat és a hajón tartott ismeretterjesztő programokon való részvételt.

További információért látogasson el a 7Mérföld Utazási Iroda honlapjára!

Kérdése van? Visszahívjuk!×