378 400 Ft-tól/fő - Egy életre szóló élmény Genovától Casablancáig
Érvényes: 2019.11.06 - 2019.11.16
Istria Tours '94
  • Magyarország, 1066. Budapest
    Mozsár u. 6.
  • +36 1 301 0138
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Óceánjáróval a Gibraltári-szoros négy sarkába

Hajózás Európából Afrikába, a Földközi-tengerről az Atlanti-óceánra magyar nyelvű csoportvezetéssel az utazás teljes időtartama alatt!

2019. november 6.-16.

A legnyugatibb keleti bazár, Gaudi temploma, Provance-i fűszerek, MSC hajó …

1. nap: Budapest: utazás autóbusszal Olaszországba. Éjszaka a buszon.

2. nap: Érkezés Genovába, ahol délután a MSC PREZIOSA fedélzetére szállunk, elfoglaljuk a kabinunkat. Hajónk 1700-kor fut ki a kikötőből.

3. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol felfedezhetjük és kipróbálhatjuk a hajó minden szolgáltatását.

4. nap: Hajónk reggel 1030-kor érkezik Spanyolországba, Malaga kikötőjébe. Javasolt fakultatív program: Malaga Spanyolország egyik legdélebbi városa, ahol Pablo Picasso is született. Félnapos kirándulásunk során sétálunk a város főutcáján az Alamenda Principalon és a pálmafákkal teli Malaga parkban, majd felkeressük a 16-18. században épült katedrálist. La Alcazaba erőd meglátogatása, ahonnét gyönyörű kilátás tárul elénk a kikötőre és a városra. 1700-kor hajónk kifut a kikötőből.

5. nap: Reggel 800-kor érkezünk Marokkó kikötőjébe, Casablancába. Javasolt fakultatív program: Egész napos kiránduláson vehetünk részt Marrakeshben, mely egy izgalmas és varázslatos város. Megnézzük a város legfontosabb nevezetességeit, a Saadian királyi sírokat, Bahia-palotát és kertjét. Felkeressük a  Jemaa el-Fnaa piacot, ahol kereskedők, kígyó bűvészek, akrobaták, zsonglőrök, mesemondók, varázslók, zenészek és a hagyományos gyógyszerek kereskedői között nézelődhetünk. Hajóra való visszaérkezésünk előtt felkeresünk még egy Berber gyógyszertárat. A hajónk 2300-kor hagyja el Afrika partjait.

6. nap: Ma is az egész napunkat a hajón töltjük, ahol pihenhetünk, s tovább ismerkedhetünk hajónkkal.

7. nap: Hajónk 0700-kor köt ki újra Európában, Portugália fővárosában, Lisszabonban. Javasolt fakultatív program: Ma felfedezzük a főváros főbb látnivalóit: St. Jeromos kolostort, Felfedezők emlékművét, ahonnét csodálatos látvány tárul elénk az Április 25. hídra, melyet san franciscói híd tervei alapján építették meg. Bebarangoljuk a Baixa Pombalinát, Lisszabon történelmi városrészét, a Kereskedők terét és a Rossio teret. Ha időnk engedi, akkor elmegyünk és rápillantunk a Lisszabon másik híres hídjára, a Vasco da Gamára, mely viaduktokkal együtt 17,2 kilométer, így a leghosszabb egész Európában. A hajónk 1600-kor hagyja el a kikötőt.

8. nap: Ma is az egész napunkat a hajón töltjük, ahol pihehetünk, s tovább ismerkedhetünk hajónkkal.

9. nap: Hajónk 1200-kor Barcelona városában köt ki. Javasolt fakultatív program: A mai nap délutánját Gaudi művészetének szenteljük. Először elmegyünk a gyönyörű Casa Batlló épülethez, melyet kívülről tekintünk meg. Az épületet kívülről több ezer sokszínű csempe burkolja. Következő állomásunk az 1984-ben UNESCO Világörökség listájára is felkerült egyik legismertebb lakóház, a Casa Mila, mely egy gazdag textil gyáros család részére épült. Következő állomásunk a Güel Park, melyet Gaudi lakótelepnek akart építeni, de nem akadt rá vevő, ezért maga Gaudi költözött be az egyik épületbe, mely most múzeumként működik. Ebben a parkban Gaudí szabadjára engedett fantáziáját, a különösön szokatlan formájú épületekben csodálhatjuk meg. Utolsó állomásunk a híres befejezetlen neogótikus mesterművéhez Sagrada Familia templomhoz.  Hajónk este 2000-kor folytatja útját.

10. nap: Hajónk 0800-kor Franciaország legnagyobb kikötővárosába, Marseillesbe érkezik. Javasolt fakultatív program: Fedezzük fel egy nap alatt Dél-Franciaország két legnépszerűbb városát Marseillest és Ain-en Provancot.  Először a neobizánci stílusban épült Notre Dame de la Garde  székesegyházat nézzük meg, ahonnét gyönyörű kilátását tárul elénk a kikötőre. Meglátogatjuk a Palais Longchamps parkját. Sétát teszünk a Vieux-kikötőben, ahol sok kávézó és étterem között válogathatunk. A nap további részét Aix-en-Provance gyönyörű egyetemi és fürdővárosában töltjük.  Történelmi negyedben megnézzük a Place des Quatre Dauphins szökőkutat, a Megváltó székesegyházat, mely az V-XVII. század közötti időkben különböző építészeti stílusok keverékével épült. Hajónk este 1800-kor folytatja útját Genovába.

11. nap: Hajónk 0800-kor kiköt Genovában, ahol véglegesen leszállunk a hajóról a délelőtt folyamán, majd utazás haza autóbusszal. Éjszaka a buszon.

12. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban

Részvételi díj: 378.400 Ft/fő-től, 2 fő/bella belső kabin elhelyezés esetén (16 utas esetén)

Az ár változhat:

  • a magasabb kategóriájú elhelyezés estén és a hajón választható szolgáltatási csomagtól függően.
  • a hajótársaság árváltoztatása esetén


A részvételi díj tartalmazza

- utazás autóbusszal Genovába és vissza
- 9 éjszaka 2 fő/kabin elhelyezéssel a kiválasztott kabinkategóriában
- a kikötői illetékek
- teljes ellátás a fedélzeten (a beszállás napján vacsorával kezdve, a kiszállás napján reggelivel befejezve)
- a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használata
- részvétel a közös rendezvényeken és szórakoztató programokon
- csomaghordás ki-és beszálláskor
- magyar nyelvű asszisztencia

A részvételi díj nem tartalmazza

- a kötelező borravalót
- parti fakultatív kirándulásokat
- egyéb személyes kiadásokat pl.: Internet, SPA, wellness szolgáltatások, fodrász stb.
- orvosi ellátást
- biztosítást (irodánkban megköthető)
- italcsomagot

 

Fontos: Az utazáshoz útlevél szükséges! Az útlevélnek a visszaút dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie! 

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie kell érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni, akár csoportos kedvezménnyel is, vagy egy nyilatkozat kitöltésével igazolni kell azt, hogy az utazás idejére rendelkeznek érvényes utasbiztosítással!

 

További információért kérjük, látogasson el az Istria Tours weboldalára!

Kérdése van? Visszahívjuk!×