1 500 Ft/csokor - Levendulaszüret Kőröshegyen
Érvényes: 2020.06.05 - 2020.08.23
Kőröshegyi Levendulás
  • Magyarország, 8617 Kőröshegy
    Dózsa György köz
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Június 5-én indul a lila szezon Kőröshegyen! Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj!

A gazdaság Kőröshegyen található, mindössze 2 kilométerre a Balatontól! (Balatonföldvár ~2 km, Szántód rév ~6 km, Siófok ~25 km, Budapest ~125 km)
A leghosszabb levendulaszüret ideje alatt, egész júniusban és júliusban sok szeretettel várnak – kutyával együtt - minden levendulaimádót, felfedezőt, nyaralót, túrázót, és azokat, akik saját kézzel aratott balatoni levendulával díszítenék otthonukat!

A birtok június 5. és augusztus 23. között minden nap 09:00-18:00-ig látogatható!
Aki levendulát szeretne szedni, az több - különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kölcsönözhetnek. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet itt, aki kísérőként érkezik.

Nyáron több izgalmas programmal is készülnek a szervezők.
A teljesség igénye nélkül: hétvégente kedvezményes belépés, koncertek a Kultkikötővel közösen; fesztivál a LevendulaMániaval és sok-sok kézműves programmal; naplementés jóga; élőzene; workshopok; gyermekprogramok; versenyek és még sok-sok minden más várható ezen a nyáron!


FONTOS INFORMÁCIÓK

Szüret tervezett időpontja:
2019. június 01-től július 21-ig minden nap 09.00-17.00 óra között

A gazdaságban két párakapu és hatalmas árnyékot nyújtó fák gondoskodnak a hűsölésről! A sorok között kevés árnyék van, ezért hozzanak magukkal kalapot és készüljenek naptejjel, főleg, ha gyerekekkel érkeznek!

Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a birtok többi részén sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni lehet!

Metszőolló a helyszínen kölcsönözhető, hiszen levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása - tépése a bokrok sérüléséhez vezet!

A leszedett levendulából sátor alatt köthetnek szépséges csokrokat. 1-2 fajta kötözőt AJÁNDÉKBA adnak, de ha különlegesebbre vágynak több mint húszféle csipkéből, madzagból és szalagból válogathatnak!

Kutyusok a sorokon kívül pórázon, ölben a gazdaság területén bárhol sétálhatnak, és egy árnyékos pihenőt is kialakítunk részükre, ahol friss vízzel várják Őket! A levendulasorok közé azért ne vigyék őket, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben!

Megközelítés:
A birtok rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autopályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat és a több száz férőhelyes óriás parkolók!
A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a murvás út bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van itt.

Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülnek a virágok mellett!

A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik!

Napközben a fotózásra kijelölt területeken fényképezhetnek, de ha igazán egyedi pillanatokat szeretnének megörökíteni, zárás után lesz rá lehetőség! Bejelentkezés alapján naplemente idejére maximum 20 "kamerát" engednek be, ha időben jelentkezik, Ön is köztük lehet!

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül válogathatnak, az áruk mérettől függően 1500 és 5500 forint között változik! Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani! Az aratótáskák mérete a tavalyi évhez képest növekedett, az áruk azonban változatlan!

Aki nem szeretne levendulát szedni, az Látogatói jegy megváltása mellett léphet be a birtokra! 0-8 éves korig ingyenes, 8-12 éves kor között 500,- Ft/fő 13 éves kortól 1000,- Ft/fő. Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani!

Mikor mi virágzik?
Francia Levendula: június elejétől július elejéig
Angol levendula: július elejétől augusztus közepéig
Ezek hozzávetőleges időpontok, melyek nagyban függnek az időjárási viszonyoktól!

 

Fotó: Yulia Stepanova Photography

Kérdése van? Visszahívjuk!×