Ingyenes programok az Idegenvezetők Világnapján - Regisztráljon!
Érvényes: 2019.02.21, 2019.02.22, 2019.02.23, 2019.02.24
Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ
  • Magyarország., 1066 Budapest
    Mozsár u. 16.
  • + 36 1 486 3300
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Fedezze fel idegenvezetőink tudásával a kultúra, a gasztronómia és a kiemelkedő sportesemények fővárosát, Budapestet!

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK, valamint a Kereskedelmi Tagozatának  idegenvezetői és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) 2019. február 21-24. között szervezik meg fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját. A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, főpolgármester

Február 21-24. között gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjain. A programok térítésmentesen látogathatók, azonban a séták esetében, a látogatók kényelme érdekében, az idegenvezető megfelelő kihangosításához kihangosító készülékeket biztosítunk (használati díja: 450 Ft/fő). A programokra előzetesen regisztrálni kell. Az elmúlt évben több mint 100 sétát szerveztünk, idén is hasonló mennyiségű programmal várjuk a látogatókat.

A vasárnapi (február 24.) központi események helyszíne a HungExpo lesz. Idén az Utazás kiállítás szintén február 21 és 24 között kerül megrendezésre. Mivel a turisztikai szakma itt összpontosul, így a rendezvény is ezt a helyszínt választotta 2019-ben. Innen indulnak térítésmentesen, a városnéző autóbuszok. Azok, akik regisztrálnak túráinkra, lehetőséget kapnak, hogy megtekintsék az utazás kiállítást is. Lesz hajós városnézés is, melyhez a járműveket a MahartPassnave biztosítja, így a hajók indulási helyszíne a Vigadó térnél lévő 5. kikötő lesz. Külön járatként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre (séta, hajó és villamos esetén), a helyszíneken is lehet jelentkezni - írja a BKIK!


PROGRAMOK - Regisztráció köteles!

Buszos városnézés

City Sightseeing túra

Hajós városnézés

Villamos járatok

Mikrobuszos túrák mozgáskorlátozott emberek részére


SÉTÁK

2019. február 21., csütörtök

2019. február 22., péntek

2019. február 23., szombat

2019. február 24. vasárnap

 

Hasonló ajánlatok
Kérdése van? Visszahívjuk!×