5+5 kedvenc mediterrán hajóút
Érvényes: 2019.02.13 - 2019.11.30
7Mérföld Utazási Iroda
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Miért pont a Földközi-tengeren hajóznak a legtöbben? A válasz kézenfekvő: ez van hozzánk a legközelebb, ráadásul Spanyolországtól Görögországig annyi látványosság van, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót!

Melyik mediterrán hajóutat válassza?

Általában 2 részre szoktuk bontani ezt a hatalmas területet, a "választóvonal" pedig az olasz csizma. A Földközi-tenger nyugati medencéjében Spanyolország és Olaszország közt felfedezhet olyan népszerű és méltán híres nagyvárosokat, mint Barcelona, Marseille, Róma és Nápoly; de megállnak a hajók gyönyörű szigeteken is, mint Mallorca, Szicília, Korzika és Szardínia. Láthat építészeti csodákat Valenciában vagy épp Pisában; de barangolhat akár Provence vagy Toszkána napsütötte vidékein is.

Az olasz csizmától keletre romantikus horvát és olasz kisvárosokat ismerhet meg, valamint olyan festői görög szigeteket, mint Korfu, Szantorini vagy Mikonosz. Ebben a térségben a legnagyobb város Athén: konkrétan Pireuszban áll meg a hajó és onnan indulhat a görög főváros felfedezésére. Ha pedig a Kotori-öbölbe megy a hajója, érdemes korán kelnie, hogy lássa a behajózást, mert felejthetetlen látvány!

Számíthat a hajó mérete is: a Kelet-mediterrán térségben általában kisebb hajók közlekednek, hiszen egy óriási hajó nem férne el az apróbb kikötőkben. Gyorsan leszögezzük persze, hogy a "kisebb" hajó alatt sem egy csónak értendő. Ezek a hajók is 60 és 90 ezer tonna összsúly körüliek, 10-12 emeletesek és természetesen van rajtuk medence, színház, sportpályák, stb. is.
Ha a legújabb és legnagyobb hajókat keresi, akkor azt a nyugati oldalon találja, mert csak az ottani kikötők közt vannak alkalmasak akár egy 5000 utast szállító hajó befogadására.


Hogyan juthat el a hajóig?

A kelet-mediterrán hajóutak legtöbbször Velencéből indulnak. Budapesttől 700 km-re fekszik, szinte végig autópályán lehet haladni, így a legkézenfekvőbb megoldás, ha autóval mennek. Sajnos közvetlen repülőjáratot Budapestről csak a Ryanair üzemeltet, amit mi nem ajánlunk egy hajóúthoz. Bécsből is vannak repülőjáratok, ami kényelmes lehet, ha a határhoz viszonylag közel lakik. Más esetben viszont kalkulálva az időt: amíg kiér a bécsi (Schwechat) repülőtérre, legalább 1 órával a járat indulása előtt a reptéren kell lenni csomagfeladás, biztonsági ellenőrzés és hasonlók miatt, majd kb. 1,5 órát repül Velencébe - ennyi idő alatt valószínűleg elér Velencébe közúton is.

A nyugat-mediterrán hajóutakhoz több választási lehetősége van: a leggyakrabban Genovában/Savonában (a 2 település nincs messze egymástól) szállnak fel az utasok. Nagyjából 1100 km-re vannak Budapesttől, tehát autóval még megjárható távolság - de ha úgy kényelmesebb, akár meg is állhat egy éjszakára előtte Karinthiában vagy az észak-olasz tóvidéken. Genovába csak átszállással lehet repülni Budapestről; ezért itt sokan inkább a Budapest és Milánó között közlekedő közvetlen Wizzair járatra foglalnak. Milánóból pedig vonattal vagy kényelmesebben a hajótársaság buszával lehet egyenesen a hajóhoz jutni. (A busztranszfer díja kb. 40 EUR/fő/út).

Indulhat még Barcelonából vagy Rómából (Civitavecchia a kikötő) is - ezekbe a városokba szintén van közvetlen fapados repülőjárat. Barcelonának nagy előnye, hogy közel van a kikötő a repülőtérhez (kb. 30 EUR a taxi); Rómától kb. 1,5 órányira van Civitavecchia, ahova mehet busszal, vonattal vagy akár taxival. Ha ezeket a városokat választja, akkor érdemes lehet a hajóút előtt vagy után alaposabban is körülnézni bennük.

Bár Európán belül nagyon sokan foglalják úgy a repülőjegyüket, hogy a hajó indulásának napján érkezzenek, fontos tudni, hogy a légitársaságok és a hajótársaságok nem felelnek egymás menetrendjéért! Arra pedig alapvetően figyelni kell, hogy beszálláskor legalább 3 órával indulás előtt meg kell jelenni a hajónál, tehát mindenképpen legyen legalább egy pár óra plusz bekalkulálva az időbe!

Gyerekekkel utazik?

Ne aggódjon, remekül fogják magukat érezni! Minimum 6 hónapos kortól utazhatnak a gyerekek, a legtöbb esetben ráadásul nagyon jó áron! Az MSC-n 12 éves korig, a Costa hajókon 18 éves korig a gyerekek 2 felnőttel egy kabinban pótágyon ingyenesen utaznak, csak a kikötői illetéket fizetik! (általában legfeljebb 2 gyerek fér el 2 felnőtt mellé egy kabinba.) A Royal Caribbean hajóin 12 éves korig él az ingyenesség, de csak az iskolaidőszakban! A legkisebbeket játszószoba és babapancsoló várja, a nagyobbakat gyerekmedence, egyes hajókon fergeteges csúszdák, Forma1 szimulátor, kötél- vagy épp jégpálya. Rengeteg a lehetőség, de egy dologra figyeljen: mindenképpen alaposan nézze meg a hajó részleteit, hogy biztosan tudja mire számíthatnak és senkit ne érjen csalódás, mert minden hajón más-más szolgáltatások vannak!


Milyen hosszú egy hajóút?

A főszezonban, azaz júliustól szeptemberig általában 1 hét. Vannak ennél hosszabb utak is, rövidebb viszont nagyon kevés.

 

Lássuk az idei 5+5 kedvenc mediterrán hajóutunkat!


Nyugat-mediterrán térség

1.) az Msc Divina hajó a klasszikus látnivalók mellett különlegességeket is tartalmaz: Róma és Marseille mellett Valenciát is megismerheti, a 3 érintett sziget (Mallorca, Szicília és Szardínia) közül pedig nehéz lesz később eldöntenie, hogy melyik a kedvence, hát még azt, hogy hol vannak a legszebb tengerpartok!

2.) Különleges élményekre vágyik? Tinédzserekkel utazik? Nézze meg az Oasis of the Seas hajóútját - és persze a hajót is. Itt igazán nehéz eldönteni, hogy a parton legyen vagy a hajón maradjon!

3.) A legújabb hajó a Földközi-tengeren, az Msc Bellissima. Ha az elsők közt akar lenni, akik kipróbálják, foglaljon gyorsan!

4.) Szeretné meglepni a gyerekeket egy szó szerint mesés utazással? Akkor fedezze fel a Disney hajót és kezdjék a napot Miki egérrel!

5.) Inkább fiataloknak és nászutasoknak ajánlanánk a Costa Fascinosa hajót, ami Szicília és Mallorca mellett a partijairól ismert Ibizát is érinti.


Kelet-mediterrán térség

1.) Ha szereti a világot járni, és nem szereti a tengeri napokat, az Msc Lirica útját Önnek találták ki! Még Albániában is kiköt!

2.) Mikonoszt, Kefalóniát és Szantorinit is érinti a Costa Luminosa.

3.) Az Msc Magnifica egy gyönyörű hajó, remek útvonallal Kotort, Athént és Szantorinit is érinti.

4.) Ha luxuskörülmények közt szeretne utazni, válasszon egy yachtot! A Crystal Esprit a horvát partokat járja körül.

5.) Ha pedig egy mini hajóutat szeretne, akkor itt van két tavaszi ajánlat: egy rendkívül elegáns hajóval egy adriai hétvége, vagy egy barátságosabb hajóval Zadar, Kotor, Ravenna

Kérdése van? Visszahívjuk!×